Kadına şiddete susma.

Tepkisiz kalma.

Susanlara da ses çıkartmaları gerektiğini anlat.

Şiddete uğradığını itiraf edip yardım isteyenlere destek ol.

Var gücünle destek ol.

En son şöhretli, ünlü bir kadın Sıla, Ahmet Kural tarafından şiddete uğradığını açıklayıp mahkemeye başvurdu.


Destek olanlar gibi köstek olanlar da çok oldu.


Sıla’nın uğradığı şiddete sessiz kalmayıp, gizlemeden itiraf etmesi ve hakkını araması çok önemliydi. Çünkü birçok kadını yüreklendirdi.


Ancak hala sağ da, sol da bazı kadınlardan “Keşke böyle ortalığa saçılmasaydı. Kendi içlerinde halletselerdi. Sıla uzatmasaydı” gibi sözler duyuyorum.


Ve bu kadınlardan utanıyorum.


Pes diyorum.


Yeter diyorum.


Sıla susarsa, Ayşe susarsa, Fatma susarsa, Mehtap susarsa, Deniz susarsa ne olacak?!


Hem neden sussunlar?


Neden gizlesinler?


Neden kendi içlerinde halletsinler?


Neden neden neden?!


Benim aklım bunu almıyor.


Hem aklı, hem içi, hem yüreği alan kadına pes diyor başka da bir şey demiyorum.


363 Kadın


Kadına yönelik şiddet 14 yılda yüzde 392 artmış. Son 10 ayda 363, 10 yılda 2 bin 337 kadın şiddet sonucu hayatını kaybetmiş. Korkunç gelmiyor mu size de hanımlar. Yani “Kendi içlerinde halletselerdi. Kadınlar her şiddete böyle ses çıkartmasınlar” diyen hanımlara sesleniyorum. Size de bu durum korkunç gelmiyor mu? O susarsa, sen susarsan, ben susarsam ne olacak. Daha da mı çoğalacak bu durum. Yıkılmayan kadına alıştıracağız Dizi yazan bir isim olan Gülse Birsel, dizilerdeki şiddetten sık sık dem vurur. Öpüşmenin, yakınlaşmanın RTÜK’ü rahatsız ettiğini ancak adam öldürmenin, kadını dövmenin RTÜK’ü rahatsız etmediğini anlatan yazıları var. “Jet Sosyete”de bu haftaki bölümünde harika bir bölüm yapıp bu konuyu çok güzel anlatmış. Özellikle şiddete eğilimli olan maço değil psikopat adamları kimin yazdığını, kimin izlediğini ve hatta hangi kadının aşık olduğunu da. Ve sonrasında “Yıkılmayan, düşmeyen kadına herkes alışacak” diyor. İnşallah. Önce kadınlar bir alışsın da, saklamayı, gizlemeyi bir kenara bırakıp dimdik ayakta dursunlar da gerisi kolay. Sıla’nın mesajı “Susma” Önceki gün “Kadına şiddete karşı durma” günüydü. Keşke 365 gün her an her saniye karşı durabilsek. Malum böyle günlerde sosyal medya paylaşımları artar biliyorsunuz. Önceki gün de Instagram ve Twitter'da bu konuyla ilgili paylaşımlar vardı. Tabii ki çok fazla yararı oluyor. Keşke her gün illa ki bir tane bile olsa paylaşılsa. Bu işin kökü kuruyana kadar. Sıla’da uzun süren sessizliğinden sonra ilk kez bu konuyla ilgili bir paylaşım yapıp “Susma” dedi. Yani bu paylaşımıyla ne demek istedi. “Bizi mahkeme bir uzlaşmamız için bir araya çağırıyor. Ama ben uzlaşmayacağım. Yaşadığım şiddeti ve hiddeti ben biliyorum. Ve buna sessiz kalmayacağım” demek istiyor. Bravo Sıla. Sonuna kadar arkasında durmalısın. Ve dimdik ayakta kalmalısın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR