Geçenlerde öğlen vakti Gümüşsuyu’ndan Taksim-Nişantaşı arasında mekik dokuyan sarı dolmuşlara bindim. Arkamda yaşları 15-16 olan 3 genç var. İkisi kız, biri erkek. Mevzuları da dayılarının, babalarının, annelerinin, yengelerinin, amcalarının Facebook ve Instagram mesajları. Nasıl dalga geçiyorlar, nasıl eğleniyorlar anlatamam. Biri “Dayım 30 yaşında. Aman Allah’ım neler yazıyor. Yaşına başına bakmadan” diyor. Diğeri “Babamın yengesi 60 yaşında. Facebook’a girdi. Evindeki çiçekleri paylaşıyor sürekli. Anneme sürekli mesaj atıyormuş. Annem de Facebook’a girmekten vazgeçti artık” diyor. Bir diğeri “Berke’nin dayısı daha da acınacak halde” diye gülüyor. Kıkırdıyorlar, dalga geçiyorlar. Yani anlayacağınız yeni nesil dalga geçiyor paylaşımlarla. Ama tabii onlar kadar şanslı olmayan ve teknolojiyle yeni tanışan bir dönem var ki onlar da paylaşımlarıyla gerçekten bazen komik olabiliyorlar. Ben sadece gençlerin özellikle de yeni neslin 30’lu yaşları çok yaşlı görmesinetakılıyorum. Gençler naçizane tavsiyem; artık sizin çağınızda anneleriniz ve babalarınız yaşlı değil. Aksine herkes kendine çok iyi bakıyor. Diyeceğim odur ki birilerini yaşlı görecekseniz yaş ortalamasını biraz daha yüksek tutunuz.




Erkeklerin mesajlara tepkisi




- Kız bana sürekli boş mesaj atıyor. Ben de “Kız bana neden sürekli boş mesaj atıyor?” diye düşünüyorum. Meğer boş mesaj “Seni seviyorum” demekmiş.




- Kızlardan abartılı derecede müstehcen mesajlar geliyor. Instagram’da DM’den yazıyorlar. Yazılan şeyleri söylemeye utanıyorum.




- Ya bana gelen bir de videolar var. Aman Allah’ım neler yapıyor kız! Koltuğa çıkıyor, ayağa kalkıyor, öne eğiliyor. Gerçekten anlatılacak gibi değil.




- Günde 250 mesaj atılır mı? Bana bir kız takıldı, kurtulamıyorum. 250 diyorum, 250! Olabilecek gibi değil!




Bodrum’da nefes seansları




Memlekette son zamanların en yaygın modası nefes seansları. Aslında yıllardır moda ama son zamanlarda nefes seanslarıyla şehir şehir dolaşan bir ekip var. 2 ay önce Konya’ya gitmişler nefes seansı için. Ben karşılaştığımda Bodrum’dalardı. Nefes terapisti Sibel Acemyan için Bükreş’ten, Romanya’dan gelenler var.


Seans başı 500 TL ödüyorlar. 5 seans sonra bu fiyat seans başı bin TL’ye çıkıyor. Benim gördüğüm bir ekipte 6 kişi vardı ve 2 gün boyunca belirli saatlerde nefes terapisi yaptılar. Son zamanların en moda hareketi.




Liste başı boyama kitapları




Bu hafta şehrin en işlek yerlerindeki kitapçıları dolaşıp şöyle bir göz attım en çok satanlar listesinde


ne var ne yok diye. Ne var dersiniz? Boyama kitapları! Ey Türk insanı. Okumayı sevmeyen Türk insanı. Kendi ruhunun derinliklerinde kendini çözebilmek, rahatlatabilmek, stres atabilmek için yapmadığı şey, dökmediği para kalmadı. Şimdi de kendimizi rahatlatmak, sakinleştirmek için boya kitaplarından ve kalemlerinden medet umuyoruz. Bu arada ben de boyama yapmaya bayılırım. Ama henüz bu kitaplardan edinmedim. Sanırım en sonunda hepsini alıp eve kapanacağım.




Kendini keşfetmek isteyenlere




Bir dost muhabbetinde keşfettim. Dr. Samiye Özbaş Soysal’ın çıkardığı ‘Astrolojide Ay Düğümleri’ kitabını. “Bu hayata ne için geldik?”, “Yaşam amacımız ne?”, “Geçmiş yaşamlarımızdan bu yaşamımıza neler taşıdık?”


gibi soruları merak eden o kadar çok kişi var ki. İşte Dr. Samiye Hanım bunları yazmış. Ben de okuyorum biraz biraz. Kendi iç dünyanıza filan da indiriyor kitap. Meraklısına yazayım istedim. Deniz kenarında kitap okumak isteyenlere...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR