Geçtiğimiz hafta üç günlük bir tatil için Bodrum’daydım. Gözde tatil merkezinde deyim yerindeyse in cin top oynuyordu.




Bodrum bu yılda ünlü isimlerin özellikle de sosyetenin tatil için tercih ettiği en gözde merkez... Fakat her yıl Ramazan ayının yaz sezonuna denk gelmesi turizmi derinden etkileyeceğe benziyor. Yaz başından bu yana tatillerini Bodrum’da geçiren sosyetenin ünlü temsilcileri, özel teknelerinin dümenlerini çoktan dünya jet-set’ini buluşturan St. Tropez ve Cannes’e çevirdiler. Bodrum’un masmavi koylarında denizin, güneşin ve eğlencenin keyfini çıkaranlar ramazan ayında Bodrum’dan demir almışlar.




Sohbet ettiğim ünlü işletmeciler, beach sahipleri bunu normal karşılıyorlar. Herkesin inancı kendine, farklı dinlere mensup insanlar olabilir ancak ülkemiz nüfusunun % 95’nin Müslüman olduğu toplumumuzda özellikle ramazan ayında kimse bikinili olarak görünmek istemez veya oruç tutup tutmadığı kimseyi ilgilenendirmez, kimisi ailesiyle, kimisi arkadaşlarıyla yaz tatilinin keyfini çıkarmak ister. Sosyetemizde hem bu kriterleri göz önüne aldığı için hem de dünyaca ünlü tatil merkezleri St Tropez ve Cannes’ın sezonu başladığı için bu gözde merkezlere akın etmişler.




Beach partileri ve sınırsız eğlence mekanlarıyla bilinen Fransa’nın bu meşhur tatil merkezleri şu sıralar Türkiye’den önemli misafirlerini ağırlıyor. Hatta geçtiğimiz hafta Türklerin sıklıkla gittiği bir mekanda Fransa’da firari olarak yaşayan Cem Uzan ve Derin Mermerci karşılaşmışlar ancak iki eski sevgili birbirini görmezden gelmiş öyle ki anlatılanlara göre Cem Uzan’ın yanında yeni sevgilisi varmış. Annesi ve ablaları ile St. Tropez’e giden Derin Hanım hiç oralı bile olmamış. Aşklarını gözlerden ırak yaşamak isteyen veya medyadan uzak durmak, görüntülenmemek isteyen pek çok kişinin bu gözde tatil merkezlerine gittiği bilinen bir gerçek.




Anlaşılan o ki daha uzun yıllar Ramazan ayı yaz sezonuna denk geleceği için sosyete tatilini avrupa’da geçirmek zorunda kalacak.Mayıs ve Haziran aylarında Ülkemizin gözde tatil yerleri Göcek,Çeşme ve Bodrum’de görünecekler ama yaz ortalarında onları tutabilene aşk olsun.




St. Tropez ve Cannes’tan dedikodular duydukça önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım şu bir gerçek ki sosyete bu yıl uzun bir tatil geçirecek Ramazan Bayramı'ndan önce kimselerin İstanbul’a döneceğini zannetmiyorum.




İyi tatiller…

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR