İstanbul, sonbaharda sanat davetlerine ev sahipliği yapar hale geldi... Sanatın başkenti olmaya aday İstanbul, sergilerin dışında sanat etkinlikleri, paneller ve daha birçok kültürel faaliyetin başrolünde yer alıyor.

Ünlü ressam Devrim Erbil'in sergisiyle başlayan sanat haftasını geride bırakmışken önümüzde çok kapsamı bir uluslararası sanat etkinliği var... 18 edisyonuyla sanatseverleri bekleyen Contemporary Istanbul'un başlamasına az bir süre kaldı. Bloomberg HT ve Habertürk'ün medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan çağdaş sanat fuarı, 26 Eylül'de kapıları aralıyor. Contemporary Istanbul'un 18. edisyonu, 22 farklı ülkeden gelen 67 çağdaş sanat galerisi, dört inisiyatif ve dört sanat kurumuna ev sahipliği yapacak. Yeni katılan ve İstanbul'a ilk kez gelen 21 çağdaş sanat galerisi de Contemporary Istanbul katılımcıları arasında yerini alıyor. 18. Contemporary Istanbul, 26 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında tarihi Haliç atmosferiyle Tersane Istanbul'da ziyaretçilerini bekliyor olacak...

Ayşegül Dinçkök'ün uzun süren sessizliğini yine bir sergi ile bozdu... Deniz atıklarına dikkat çekilen 'Zaman ve Mekan' isimli sergide, Dinçkök'ün serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen’le yaptığı sualtı çalışmaları sergileniyor. Eğer mavi sulara meraklıysanız, Dinçkök'ün Gama Galeri'de açılan sergisi tam size göre...

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanan Derin Mermerci ise dostlarını 29 Eylül'deki alışveriş etkinliğinde misafir edecek. Sokak hayvanları için gerçekleşmesi planlanan bu etkinlikten elde edilecek gelir, yine sokak hayvanları için bağışlanacak.

Sanatla dolu günler çok yakında... Siz de bir sanatseverseniz ve sergi gezerek günü noktalamak isterseniz Contemporary İstanbul'un 18. edisyonunu ve İstanbul'da diğer gerçekleşen sergileri kaçırmayın derim.




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR