Bodrum denilince akla ilk olarak berrak denizi, güneşi ve sınırsız eğlence hayatı gelir(di)… Ama artık öyle değil…

Gözde tatil merkezi Bodrum, bu yıl yaşadığımız talihsiz bir o kadar da gizemli tekne kazası ile bu yaz sezonuna damga vurucak gibi.

Hepimizin de artık yakından takip ettiği muhabirimiz (Habertürk-Show TV) Onur Aydın, Hürriyet Gazetesi muhabiri Cenker Tezel ve tv100 muhabiri Metehan Ekşi’nin içinde bulunduğu küçük balıkçı teknesini, Bodrum’un sosyetik mekanı ‘Maça Kızına’ ait sürat teknesi biçmişti. Arkadaşlarımız son anda denize atlayarak hayatlarını kurtarmasaydı şu an bilemiyorum ne yapacaktık? Nasıl davranacak ya da konuşucaktık. Arkadaşlarımız şansa hayatta kaldılar çok şükür iyiler...

Bu dehşet verici akılalmaz kazanın ‘ya da kaza görünümlü’ olayın perde arkasında neler yaşandığını elbette hukuki açıdan araştırılıp yargı süreci başlayınca göreceğiz. Maça Kızı Otel’in sahibi Sahir Erozan, olayın üzücü bir kaza olduğunu kasıt bulunmadığını olay olduktan hemen sonra kazazedeleri ilk kendisinin ve ekibinin yardıma koştuğunu dile getirdi. Arkadaşlarımızın hastaneye götürülmesine yardımcı olduğunu da belirtti. Buraya kadar tabii ki her şey normal ancak daha sonra Sahir Bey bu olayın kapanması, konuşulmaması hatta incelenmemesi için pek çok hatırı sayılır kişilerle görüşüp ara bulucu olmalarını istemiş. Neyi amaçladığını bilmiyorum, henüz olaya bakan savcı dava dosyasını hazırlıyor ve delilleri topluyor. Dava dosyası tamamlandığında gerçekler elbette hukuki olarak ortaya çıkacaktır. Gerçi görüntüler her şeyi anlatıyor Maça Kızı Otel’in sürat teknesi hiç hız kesmeden doğrudan arkadaşlarımızın içinde olduğu küçük balıkçı teknesini biçip ortadan ikiye bölüyör. Savcı beyin dava dosyasını hazırlarken bunu görüntüyü en önemli delil olarak dosyaya ekleyeceğine eminim.

Sürat teknesinin kaptanı Alper S. ilk ifadesinde ifadesinde, tekneyi fark etmediğini, kimsenin isteyerek böyle bir kazaya neden olmayacağını söylemiş. Tutuklu olan kaptan duruşmaya çıkacağı tarihi bekliyor.

Maça Kızı Oteli'nin sahibi Sahir Bey yerli ve yabancı sosyetik müşterilerini ağırlamaya devam ediyor ve hatta kendisinin de söylediği gibi istediği müşterisine istediği gibi 50 liraya’da lahmacun satıyor 5 bin TL'yede konaklatabiliyor. Ama bilmediği bir şey var galiba insan hayatı her şeyin üzerindedir.

Bodrum’da herkesin dilinde,aklında bu kaza konuşulurken hayat da devam ediyor.

İyi haftalar...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR