Eylül ayı bizim için oldukça hareketli geçer. Davetler, organizasyonlar, açılışlar sonbaharla birlikte hız kazanır. Eylül ayının bir diğer önemli etkinliği ise bu yıl sekizinci kez gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul...

36 marka ve tasarımcıyı bir araya getiren moda haftasında, Afffair, Arzu Kaprol, Aslı Alev, Atıl Kutoğlu, Ayşe Deniz Yeğin, Bashaques', Belma Özdemir, Bora Aksu, Brand Who, Can Yunus Çetinkaya, Cihan Nacar, Çiğdem Akın, DB Berdan, Derya Açıkgöz, Dice Kayek, Dilek Hanif, Doğay Can, Kiğılı, Les Benjamins, Lug Von Siga, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, Bahar Korçan, Mert Erkan, Miin, Mudo, Murat Aytulum, New Gen, Özgür Masur, Özlem Kaya, Özlem Süer House, Raşit Bağzıbağlı, Selma Çilek, Selma State, Sudi Etuz ve Tuba Ergin gibi ünlü modacılar tasarımlarını görücüye çıkarıyor.

Geçtiğimiz gün muhteşem bir açılışla başlayan moda şova, Bahar Korçan, modacı Aslı, Alev Doğan kardeşler, Arzu Kaprol, Cihan Nacar, Derya Açıkgöz koleksiyonlarını görücüye çıkardı. İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonlarının sunulduğu defilelere ilgi oldukça yoğundu. Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yapılan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un iş dünyasından ve sosyeteden ünlü misafirleri vardı. Ahmet Nazif Zorlu, Berrin Zorlu, Aliye Simavi ve daha birçok değerli isim defileleri izlemek için oradaydı.

Dün akşam da yine dopdolu bir moda şov yaşandı Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde... Her yıl modasever hanımların yoğun ilgisiyle karşılaşan Fashion Week'te Özgür Masur, Dilek Hanif, Raşit Bağzıbağlı, Selma Çilek ve Selma State muhteşem koleksiyonlarını gözler önüne serdi. Tabii ki isimler bir numara olunca defilelere katılan isimler de o kadar klas oldu. Derin Mermerci Aydın, Edvina Sponza, Emek Saran, Şule Zorlu Cümbüş gibi ünlü isimler defilelerin önüne geçti diyebilirim. Kendine has giyim tarzları, son moda kıyafetleri ve güzellikleriyle bir yıldız gibi parlayan hanımlar, geceye damga vurdu.

Sosyetenin modasever hanımları, rengarenk koleksiyonlar, profesyonel dikimler ve tiril tiril kumaşlara eminim hayran kalmışlardır. ''En çok hangi modacının defilesini beğendiniz?'' diye sorulan modasever hanımların ortak yanıtı 'hepsi' olmuştur. Çünkü modacıların herbiri kendi alanında çok başarılı isimler... Ülkemizde ve dünyada birçok başarılara imza atmış modacıların İstanbul'daki şovu görülmeye değer.

Özellikle bu akşam dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu'nun defilesini merakla bekliyorum. Her sezon harikalar yaratan Kutoğlu, İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonunda kimbilir neler yaptı?

Modanın kalbi İstanbul'da atıyor...

Kültür ve sanat şehrine dönüşen İstanbul'umuzda eylülde modanın büyüsü hepimizi saracak.

İyi haftalar...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR