Üç aylık uzun bir yaz döneminin ardından tatilciler yavaş yavaş İstanbul'a dönmeye başladı. Kabul edelim bu yaz millet olarak çok iyi günler geçirmedik. Ülkemizde yaşanan terör olayları, her gün aldığımız şehit haberleri bizi çok üzdü her duyduğumuzda teröre lanetler yağdırdık.

Eylül ayı itibariyle bu olumsuz tablonun yerini daha toz pembe günlere bırakmasını diliyorum. Malum eylül, yeni sezonun başladığı bir dönem. Yenilikler, her zaman eylülle başlar. Davetler, organizasyonlar, defileler bu ayda hız kazanır. İşte dün akşam sezonun ilk defilesi Esma Sultan Yalısı'nda yapıldı. İspanyol moda markası Mango, 2015 sonbahar-kış koleksiyonunu modasever hanımlara tanıttı. Defilenin baş konuğu Brezilyalı dünyaca ünlü top model Ana Beatriz Barros'tu. Yine İstanbul'da moda rüzgârları esti.

Sergileri de es geçmemek lazım. Suzan Sabancı Dinçer'in ev sahipliğinde yapılan 'Zero' adlı sergi sanatseverleri ağırladı. Serginin açılış kokteyline iş ve sosyete dünyasından önemli isimler akın etti. Psikiyatrist Dr. Rahşan Düren 6. sergisi “E-motions” ve sanat sergisi “X-tension” uluslarası bienal olmaya hak kazandı. Rahşan Hanım'ın dün akşam Haydarpaşa Garı'nda verdiği davette, eserlerinin biennale layık görülmesini “Yaşadığım mutluluğu kelimelere sığdıramıyorum” diyerek özetledi.

Leyla Alaton da eylül ayı itibariyle yepyeni bir sergiyle karşımıza çıktı. 'Alaca Leyla Alaton' isimli sergiye ev sahipliği yapan Alaton, Deniz Artun küratörlüğünde koleksiyonunun bir kısmını görücüye çıkardı.

Dedim ya her sene eylül ayı yeniliklerle, güzelliklerle başlar. Bu eylülün ilk günü de aynı dediğim gibi geçti. Yaz rahavetini üzerimizden atıp sonbaharın ilk günlerini karşıladığımız bugünlerde dilerim her şey istediğiniz gibi olur.

Dün 1 Eylül Dünya Barış Günü'ydü. Eylül bize barışı getirsin..

İyi haftalar...



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR