Artık söylememize, yazmamıza gerek yok. Fiyatlar aldı başını gidiyor.

Ev kiralarından, mekan fiyatlarından, hatta tek bir lahmacun fiyatlarından bol bol konuştuk. Hatta yıllardır konuşuyoruz. Ama işte o bildiklerinizi unutun bu sene ikiye hatta üçe katlayın. Ya da katlar mısınız, böler misiniz, çarpar mısınız, çıkarır mısınız ona da siz karar verin elbet.

Utanmayın, sıkılmayın menüde fiyatları kontrol edin. Gelen hesabı da kontrol edin. Hayır Avrupalı kontrol edince sorun olmuyor da, Türkler mi edince olacak. Edin efendim edin. Hiç çekinmeyin.

Bundan doğal bir şey yok. Gayet normal çekinmeyin.

Uzun zamandır, "Neden Alaçatı-Bodrum yazısı yazmıyorsun? Neler oluyor oralarda? Yeni mekanlar yok mu?" diye soruyorsunuz. Var elbet olmaz olur mu?

Yeniler de var, kapılarına kilit vuranlar da...

Alaçatı-Bodrum-Marmaris-Bozburun-Antalya derken Ege kıyıları hareketli.

Fakat her yaz olduğu gibi bu yaz da Alaçatı-Bodrum en popüler. işletmeler tatilcileri bekliyor. Alaçatı, gurbetçilerimizi, Bodrum, Rus ve Arap müşterilere kilitlenmiş durumda.

Otellerin çoğunda Haziran boyunca düğün, Temmuz-Ağustos boyunca da ciddi yoğunluk var.

Kabaca söyleyecek olursam Temmuz-Ağustos ayında otel odaların fiyatları 3 bin TL'yi geçecek. Uçak, yol, restoran, beach fiyatları derken hesabınızı kitabınızı ona göre yapın. Sık sık söylüyorum. Sonradan üzülmeyin.

Peki tatilciyi neler mi bekliyor?

İki sen sonra özgürüz. Daha doğrusu maske, mesafe zorunluluğu kalktı. Hal böyle olunca da iki senelik sıkıntı son buldu. İşletmeciler tatilcilere tam da iki senenin sonunda bol bol eğlence ve leziz yemekler, kokteyller vaat ediyor. Çoğu mekan iki senenin sonunda harekete geçti. Birçok mekan dekorlarını, isimlerini, menülerini yenileyerek tatilcileri bekliyor. Hatta çoğu mekan, "Bu sene uzun yıllar sonra rekor kıracağız" diyor. İnşallah elbet gönül ister herkes istediği işi yapsın. İstediği mutluluk ve huzurla sezon kapatsın. Ancak malumunuz ekonomi de durum pek iç açıcı değil. Mekanların kiraları, çalışanların fiyatları, sigortaları, yemek ve içkiye intikal ediyor. Tatilci de biraz olsun daha temkinli davranacaktır. En merak diğer konuların başında da beach giriş ücretleri geliyor. Ki Bodrum'da beach loca fiyatları 3 bin TL'den başlıyor günlük. Ve bu fiyatlara yemek-içki dahil değil. Yani sadece loca fiyatları aklınızda olsun. Teşekkürler Uzun yıllar mesleğe emek verip bir de üstüne ödül alınca keyiften dört köşe oluyor insan. Önceki gün benim de keyfim oldukça yerindeydi. Çünkü Habertürk yazarı olarak "En İyi Magazin Yazarı" dalında ödül aldım. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Elmas Ödül Töreni'nde gecenin sunucuları Burcu Esmersoy ve Yavuz Seçkin'in elinden. Benim seçen jüri üyelerine sonsuz teşekkürler. Ve geceye emeğe geçen herkesin de eline sağlık. Bu ödüller çok ama çok kıymetli efendim. Emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR