CUMARTESİ gecesi dört-beş mekân dolaştım. Çok insanla karşılaştım. Çok sohbet ettim. Sabaha kadar acayip hikâyelere şahit oldum. Yıllardır öyle olaylar ve hikâyeler dinliyorum ki çoğunu burada yazıyorum ama birçoğunu da yazamıyorum. Cumartesi sabaha karşı Asmalımescit Chanta'da yanıma bir bey gelip "Esin Hanım siz sürekli ilişkileri yazıyorsunuz. Ben size bir şey söyleyeceğim. Bunu da yazar mısın?" dedi. Tabii böyle söyleyen çok oluyor. Her anlatılanı yazmıyorum ama bunu özellikle yazmak istedim. Neden mi? Kendisi "Evliyim, iki çocuğum var. Ailem zorla evlendirdi. İstemediğim bir evlilik olduğu için evden kaçıyorum. Mutsuz bir evlilik yaşıyorum. Dışarıya çıkıyorum ve bir sürü güzel hanımla tanışıyorum. Bir çoğu ile ilişkim oluyor. Evli olduğumu ve çocuklarım olduğunu da söylüyorum. Yalan söylemiyorum kabul ediyorlar" diye uzayıp giden bir şeyler anlattı. Yani Türkiye'de yaşanan birçok kişinin hikâyesi. O kadar çok ki böyle dinlediğim. Sonuç olarak bunu neden mi yazıyorum? Belki bazı anne ve babalar okur da çocuklarını zorla evlendirmekten vazgeçerler diye. Erkek ya da kadın. Lütfen artık çocuklarınızı sevmediği kişilerle evlendirmeyin. Hayır evlendiriyorsunuz evlendirmesine de evde kocayı bekleyen kadın mutsuz. Dünyaya gelen çocuklar hepten mutsuz. Kendini sokağa atan adam mutsuz. Yani kocaman bir mutsuzluk ordusu ile zorla evlilik yürütmeye çalışan bir sürü insan. Sonra "Türkiye neden mutsuz?" diye anketler yapılıyor. Doktorlara soruluyor. Analizler yapılıyor. Neden olmasın? Temelde mutsuzluk var. Zorla evlilik, yaptırım var. İnsanların özgür iradeleri hiçe sayılıyor. Sonra da kocaman bir mutsuzlukla bir şeylerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz.




DJ Fabien, Madeo'ya geliyor




ŞU aralar Karaköy'ün en popüler mekânı olan Madeo'ya 29 Nisan gecesi Dünyaca ünlü DJ Fabien, geliyor. Dünya jet setinin yakından tanıdığı Fabien Koufach, New York Bagatelle, Provocateur ve Nikki Beach'in DJ'i. Ayrıca Beyonce, Leonardo DiCaprio gibi ünlülerin özel partilerinde de çalıyor. Cuma gecesi ben burada olamayacağım için gidemeyeceğim. Ama burada olanlar ajandalarına şimdiden yazsın, Fabien kaçmaz.




Siz uyurken




-MADEO tuvaletinde iki kız hararetli bir şeklide konuşuyor. Kızlardan biri "Özür dilerim inan ben çağırmadım. Kendisi gelmek istedi. Nasıl git diyeyim şimdi" diyor. Diğer kızlardan biri "Beni ilgilendirmiyor. Bu gece benim gecem. Ahmet'i burada istemiyorum. Ne yap ne et uzaklaştır bizim masadan" diyor.




-SUNSET tuvaletinde bir kadın telefonla bir arkadaşıyla tartışıyor. Kız "Bana bak sinir etme beni şimdi gider masada her şeyi açıklarım" diyor. Sonra uzun bir sessizlik dönemi geçiriyor, karşı tarafı dinliyor. Sinirli bir şekilde telefonu kapatıp hızla tuvaletten çıkıp gidiyor. Sanırım masaya gidip her şeyi anlattı. O kadar sinirli çıktı çünkü.




-AZTEK kapısından ışık hızıyla bir kız çıkıyor. Arkasından da bir çocuk. Kız "Bırak kolumu. Bıktım gece boyunca bakmadığın kadın kalmadı. Yeter benim yanımda yapma bari" diyor. Çocuk sessiz şekilde kıza konuşmaya başladı. Sonra taksiye binip uzaklaştılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR