Yalın ayak sosyete!

Dün Bebek Parkı'nda yalın ayak bir eylem vardı. Çimlerin üzerine oturan insanlar, belli ki bir şeyi protesto ediyorlardı. Ellerinde pankartlarla yalın ayak yürüyen insanlar, 'One Day VVithout Shoes' (Ayakkabısız Bir Gün) isimli etkinliğe katılmışlardı. Etkinliğe katılanlar arasında sosyeteden tanıdık simalar da vardı.

Bir ara Ronit Gülcan, spor ayakkabılarını çıkararak çıplak ayaklarıyla yürümeye başladı. Rıfat Elhadef'in koluna giren Ronit Hanım'ın amacı, ayakkabısız çocuklara dikkat çekmekti.

Gelelim tüm dünyada yapılan 'One Day VVithout Shoes' (Ayakkabısız Bir Gün) etkinliğin amacına...

Dünyaca ünlü ayakkabı markası Toms, 64 ülkede satılan her ayakkabı karşılığında ihtiyacı olan bir çocuğa yeni bir çift ayakkabı veriyor. 65. ülke olan Türkiye'de ise Doğu ve Günaydoğu'da ihtiyacı olan çocuklara ayakkabı bağışlanacak... Eee hal böyle olunca Vakko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Elhadef'in öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, sosyetenin yardımsever isimleri akın etti.

Moris Kohen'den Mustafa Taviloğlu'na, Ediz Elhadef'ten Cem Hakko'ya kadar birçok isim, yalın ayak yürüyerek dünyadaki ayakkabısız çocukların neler hissetiğini bir nebze olsun anlamış oldular.

Rıfat Elhadef'in, 2013 yılında Türkiye'de satılan ayakkabıların karşılığında Kırım'daki çocuklara ayakkabı vermeye gitmesinden sonra şimdide Doğu'daki ve Güneydoğu'daki yoksul çocuklara ayakkabı bağışlanacak.

Dilerim bu tarz etkinliklerin ardı arkası kesilmez. Minik yürekler, sevinçten havalara uçar. Böyle bir etkinliğe ön ayak olan Rıfat Elhadef'e ve Toms'un gönüllü marka elçisi olan Kenan Doğulu'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İyi haftalar...



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR