Artık havalar iyiden iyiye ısındı, bahar güneşi kendisini olabildiğince hissettiriyor.




Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Boğaz’ın elit semtleri de ünlü isimleri çocuklarıyla birlikte açıkhavada buluşturuyor. Geçtiğimiz hafta sonu Bebek, Arnavutköy ve Ortaköy civarında adım başı ünlü isimlara rastlamak mümkündü.




Ancak İstanbul Boğazı geçtiğimiz hafta ilk kez Mardinli çocukları ağırladı. Hayatlarında ilk kez ‘deniz’ gören Mardinli çocuklar belkide hayatlarının en mutlu gününü yaşadılar.




Cemiyet hayatının hayırsever isimlerinden Ayşegül Dinçkök, Endonezya'nın Sulawesi Adası'ndaki eşsiz sualtı dünyasını ve canlılarını yansıttığı fotoğraflarından oluşan 'Derin Tutku' adlı sergisini 19 Eylül'de deniz görmemiş çocukları sualtı dünyasıyla tanıştırmak için Mardin'e taşımış ve sergi sırasında bir resim yarışması düzenlemişti. Yarışmada dereceye giren Mardinli çocuklar, ödüllerini almak için geçtiğimiz günlerde İstanbul'a geldi. Denizle ilk defa tanışan ve Boğaz'a hayran kalan öğrenciler, 3 gün boyunca İstanbul'un tarihi ve turistik mekanları gezdi. Türkiye'nin ilk oyuncak müzesine giderek Sunay Akın eşliğinde müzeyi gezen çocukların keyfine diyecek yoktu. Tekne ile Boğaz turuna katılan başarılı öğrenciler, Ayşegül Dinçkök'ün rehberliğinde İstanbul'daki yalıları görme fırsatı yakaladılar. Mardinli öğrenciler, dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum'u da gezerek İstanbul'dan mutlu ayrıldılar.




Böyle bir etkinliğe imza atan Ayşegül Hanım’a ve ekibine sonsuz teşekkürler. Her fırsatta sosyal sorumluluk projelerine katkıda ve yardımda bulunan bütün gönüllüleri de unutmamak lazım. Çoçuklar ülkemizin geleceğidir, sağlam nesiller yetiştirmek, onların ufkunu açmak hepimizin sorumluluğudur. Onlar ‘Mardinli Çocuklar’dı Ayşegül Dinçkök’ün çocukları.




İyi haftalar…




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR