Bütün dünya Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık’ta dünyanın sonunun gelip gelmeyeceğini merak ediyor... Bilim dünyası her ne kadar dünyanın sonu gelmeyecek, kıyamet günü olmayacak açıklaması yapsa da binlerce insan İzmir’in küçük köyü Şirince’ye akın ediyor. Maya Uygarlığı'nın kehanetine göre Şirince’de 40 tane manastır bulunuyor. Bazı Hristiyanların inanışına göre de Meryem Ana'nın öldüğüne inanılan Şirince'deki bulunan M şeklindeki mağara insanların hayatını kurtaracak.




Dünyaca ünlü yıldızların 21 Aralık'ta Şirince'ye gelecekleri binlerce dolar değerinde rezervasyon yaptırdıkları konuşuluyor. Angeline Jolie, Brad Pitt, Barcelona’nın ünlü yıldızı Messi ve ailesi 21 Aralık gecesi Şirince'de olacaklarmış. Sadece dünya yılydızları değil tabii Mayalar'ın kehanetine inanan Ülkemizin ünlü sanatçıları, işadamları ve sosyetik isimler rezervasyonlarını yaptırmışlar. Şimdiden Şirince'ye gidenler arasında merhum cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ve torunları yer alıyor.Usta oyuncu Yılmaz Erdoğan eşi Belçim Hanım ile birlikte İzmir’e giden ünlülerimizden. Şovmen Cem yılmaz, eşi ve çocuğu ile birlikte 21 Aralık gecesini Şirince’de geçirecek.




Sosyetenin ünlü isimleri kendi aralarında şu sıralar kulaktan kulağa ciddi ciddi Mayalar'ın kehanetini konuşuyor. Öyle ki kimileri isim vermeden başka kişiler üzerinden rezervasyonlar yaptırmış. Angeline Jolie bile geliyorsa bir bildiği vardır biz neden gitmeyelim diyen sosyetikler hem Şirince akımına katılmak hem de ‘ya gerçek olursa’ ne yaparız biz de orada olalım diyerek hazırlık yapıyorlar.




21 Aralık’ta kıyamet kopar mı bilemeyiz ancak şu bir gerçek ki Mayalar'ın kehaneti tutmazsa bile İzmir’in 650 nüfüslu köyü şimdiden dünyanın en çok bahsedilen yerleşim yerleri arasındaki yerini aldı. Şirince'nin kayamette yıkılmasa bile turizmde önemli bir yer tutacağı bir gerçek.




İyi haftalar...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR