Her geçen gün bir boşanma, bir ihanet, bir ayrılık haberiyle karşı karşıya kalıyoruz. Sosyetenin mutluluklarıyla ön planda olan ünlü çiftleri, aldıkları boşanma kararlarıyla herkesi şaşırtıyorlar.




Son birkaç ay içerisinde birçok ünlü çift boşandı ya da boşanma kararı aldı. Tekrar tekrar isimlerini yazmak istemiyorum ancak evliliklerini mutlu bir şekilde yürütürken, örnek bir çift teşkil ederken ayrıldıklarını açıklamak insanların ağızlarını açıkta bırakacak şekilde hayretler içerisinde bırakıyor. Dikkatimi çeken en önemli nokta ise daha çok hanımların boşanmak istemeleri. 20 yıllık belki de daha fazla yıldır süren ilişkilerini tek celsede noktalıyorlar. Geçtiğimiz hafta altını çizmiştim hanımlar ‘İhaneti’ affetmiyor diye, tamam ihanete uğramak ‘Allah hiçbir kadına bu duyguyu yaşatmasın’ çok kötü bir şey ya erkeklere ne demeli? İş dünyasında saygın makam, kariyer, para, şöhret sahibi beyler, neden onca yıllık eşlerini bu duruma düşürüyorlar?




Şöyle bir düşünün son 1 yıl içerisinde ilk duyduğunuz anda sizin hayretler içerisinde bırakan kaç ayrılık, kaç boşanma haberi duydunuz, okudunuz? Kendisini aldatan eşlerini boşayan hanımlara hak veriyorum bunu hiçbir kadın kabul etmez, hele ki ihanet gazete sayfalarına yansımışsa...




Geçtiğimiz hafta uzun bir aradan sonra ilk kez dışarı çıktım, öyle davet veya lansman değil bağımsız olarak dolaşmak istedim... Eski dostlarla arkadaşlarla hasret gidermek biraz da eğlenmek amacıyla, O kadar çok şey duydum ki inanamadım... insanlar mutluluğu artık evlilikte değil başka heyecanlarda arar olmuş. Ünlü bir hanım (eşi ile arası açıkmış) hemen her gece hanım arkadaşlarıyla dışarı çıkıp efkar dağıtıyormuş. Eşiyle belki de bir yıldır hiçbir yerde bir arada görülmemiş eşinin işleri nedeniyle sürekli yurtdışında bulunmasından dolayı bu ünlü hanımımız hayatını yalnız bir şekilde devam ettiriyor tabii ki dedikodular da alıyor başını gidiyor. Ünlü çift şimdilik ayrı yaşıyorlarmış ve sadece kağıt üzerinde evliler. Yakın bir zamanda mahkemeye intikal eder veya açıklama yaparlarsa sizlerle paylaşacağım.




Evlilikler hepimiz için kutsal tabii ki, boşanmalarda doğal kabul edilebilir ancak 20 yıl evli kaldıktan sonra aldatmak, ihanet etmek veya başka nedenlerden dolayı ayrılmak kimisi için mutluluk kimisi içinde hüzün getiribiliyor; bu hem erkekler hemde kadınlar için geçerli tabiki. Ama benim duyduklarım gördüklerim insanların mutluluklarını yakalamak için yaş ya da zaman sınırına takılmadan bunun arayışı içerisine girmeleri belkide haklıdırlar ne dersiniz !...




İyi haftalar...




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR