Malum haftaya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusuyla başladık. Miniklerin bu özel gününü hep birlikte bir kez daha çeşitli etkinlikler ve şenliklerle kutladık.

23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde iki özel etkinlik ön plandaydı. Birincisi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önderliğinde gerçekleştirilen ‘2023'e Mektuplar’ projesiydi. Çocukların yazdıkları mektuplar bayram günü Maçka Parkı'nda düzenlenen eğlenceler eşliğinde özel kapsüllere yerleştirilerek gömüldü. Mektuplar 2023 tarihinde açılacak ve çocukların gözünden 10 yıl sonra nasıl bir Türkiye, nasıl bir dünya istedikleri, hayallerini, düşüncelerini ve dileklerini paylaşacaklar. Bu projeye destek verenler arasında sosyetenin gözde hanımlarından Derin Mermerci de vardı. Derin Hanım, Borsa Lokantası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında meslektaşlarımın sorularını yanıtladı.

Çocukları çok sevdiğini, onlarla ilgili düzenlenen tüm etkinliklere koşulsuz katıldığını ve destek verdiğini belirten Mermerci ''Peki sizde anne olmak ister misiniz?'' sorusuna ise tüm içtenliğiyle cevap vererek ''Evet neden olmasın bende bütün kadınlar gibi bir gün anne olmak istiyorum, ancak şimdi bekar bir kadınım zamanı geldiğinde bende anne olacağım'' diyerek özlemini dile getirdi. Ablası Yosun Reza’nın üçüncü bebeğine hamile olduğunu belirten Derin Hanım oldukça mutluydu ve çocuk özlemini yeğenleriyle sıkça zaman geçirerek giderdiğinin altını çizdi.

Derin Mermerci o günkü toplantıda oldukça neşeli, samimi ve dürüsttü. Benim izlemimim artık her şeyi geride bırakmış ve kendisine yeni bir sayfa açmış. Umarım istedikleri gönlünce olur ve mutluluğuna mutluluk katar.

Haftanın diğer bir 23 Nisan etkinliğide ünlü hanımlar ve çocuklarıyla birlikte katıldıkları İstanbul Forum AVM’de düzenlendi. Sosyetenin ünlü anneleri çocuklarıyla birlikte çocuk olup 23 Nisan coşkusuna ortak oldular.

Monik Benardete’nin 2. yılı...

Monik Benardete aramızda ayrılalı 2 yıl olmuş zaman ne kadarda çabuk geçiyor. Sosyetenin sevilen yüzü, sosyal sorumluluk projelerinin hayırsever ismi ve sevenlerini Monik'i, nur içinde yatsın. Kızları Aylin Saruhan ve Rezzan Benardete’nin ev sahipliğinde Ortaköy’deki ‘Etz Ahavim Sinagogun’da düzenlenen anma davetine Monik Hanım’ın başta ailesi ve tüm dostları katılarak bir kez daha dualarla andılar.


Ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılki anma davetine Monik Hanım’ın eşi Ceri Benardete yine katılmadı. Belli ki ailede Ceri Benardete ile ilgili sıkıntı var. Monik Benardete’ye bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Güzel, güneşli, başarılı ve ailenizle mutlu bir hafta diliyorum…



rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR