Neredeyse 24 saat içinde hüznü, mutluluğu ve eğlenceyi bir arada yaşadık… Hep söylediğimiz gibi ''Hayat hepimiz için acısıyla tatlısıyla sürprizlerle dolu''...




Geçtiğimiz haftanın şüphesiz en önemli davetlerinin başında Abdi İbrahim İlaç firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve Eşi Berrak Hanım’ın İstanbul Modern’de verdikleri muhteşem davet organizasyonuydu. Geçtiğimiz ay 100. kuruluş yıldönümünü İstanbul Modern’de özel bir Van Gogh sergisiyle kutlamıştı.


Firma, bu kez aynı mekanda sosyetenin ve iş dünyasının 130 seçkin isminin katılımıyla yemekli bir davet daha düzenledi. Bu özel davetin ilk nedeni bir önceki davete katılamayan ve Vincent Van Gogh eserlerini görmeyi arzulayan isimleri bir araya getirmek, ikinci nedeniyse ünlü ressamın aynı gece doğumgünü olmasıydı. Geceye başta Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk eşi Diana Hanım, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, eşi Cem Bey, Ender Mermerci, kızları Derin Mermerci ve Tansa Ekşioğlu, Aylin - Özcan Tahincioğlu çifti gibi üst düzey pek çok konuk ilgi göstermişlerdi.




Van Gogh için düzenlenen doğumgünü davetine katılan ünlü isimler ertesi gün iş dünyasının duayen isimlerinden Yılmaz Soyak’ı son yolculuğuna uğurlamak için Teşvikiye Camii'nde buluştular. Soyak Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Yılmaz Soyak, 27 Mart Salı günü vefat etmişti. Genç iş adamı Erkut Soyak'ın babası olan Yılmaz Soyak'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nden kaldırıldı. Cenaze törenine iş, siyaset, sanat ve cemiyet hayatından pek çok ünlü isim katılarak Soyak Ailesi'nin acısını paylaştılar. Yılmaz Soyak, gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sanayi faaliyetleri bulunan Soyak Holding’te, 2007 yılından bu yana, Onursal Başkan olarak görevini yürütmekteydi. Yılmaz Soyak’a Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum.




Sosyetenin ve iş dünyasının ünlü isimleri Yılmaz Soyak’ı son yolculuğuna uğurladığımız günün akşamı Çırağan Sarayı'nda düzenlenen düğün davetinde bu kez Mine Toprak - Hakan Ekmekçi çiftinin mutluluğuna ortak olmak için buluştular. İş adamı Halis Toprak’ın 7 kızından en küçüğü olan Mine Toprak, iki yılı aşkın süredir flört ettiği Hakan Ekmekçi ile mutluluğa imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikah töreninde iş, siyaset, sanat ve cemiyet hayatından 450 seçkin davetli topluluğu vardı. Genç çifte mutluluklar diliyorum.




İyi günde ve kötü günde bir arada olmak insanları, toplumları birbirine daha güçlü bağlıyor. Ölümlü dünyamızda güzel günler yaşamak, bütün dostların, arkadaşların, ailelerin her şeye rağmen hayata sıkı sıkıya bağlanarak hayatın tadını çıkarması en büyük dileğimiz.. Zira bunu 24 saat içerisinde fazlasıyla gördük.

İyi haftalar...




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu






İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR