Bu hafta içimden pek renkli şeyler yazmak gelmedi... Zira hayat bazen kötü sürprizler yapabiliyor.




İş dünyası büyük bir ismi daha kaybetti... Ulaştırma sektörünün duayen ismi, Ulusoy Grubu’nun kurucularından işadamı Saffet Ulusoy’u son yolculuğuna uğurladık... 83 yaşında vefat eden Ulusoy son 6.5 yıldır kalp ve şeker hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.




Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’un babası olan Saffet Ulusoy’un vefatı iş dünyasında büyük üzüntü yarattı. Levent Camii'ndeki cenaze töreninde kimler yoktu ki? Başta ailesi tüm fertleriyle Saffet amcalarını son yolculuğuna uğurlamak için bir aradaydılar. Eşi Süreyya Ulusoy, ayakta zor duruyordu. Merva Ulusoy, abisi Alican Ulusoy, abla Revna Demirören amcalarını gözyaşlarıyla uğurladılar. Saffet Bey’in küçük kardeşi Yılmaz Ulusoy ve eşi Serap Hanım, taziyeleri kabul etti.




İş, siyaset, sanat ve spor dünyasının önde gelen temsilcileri Ulusoy Ailesi'ne taziyelerini sunmak için Levent Camii'ne akın etmişlerdi. Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Nafiz Özak, Eski Başbakan yardımcılarımızdan Hüsamettin Özkan, eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller, Ulusoy’u son yolculuğuna uğurlayan siyaset dünyasının önemli isimleri arasındaydılar.




Ulusoy Ailesi'nin dostları Yıldırım - Revna Demirören çifti, Sabancı Ailesi'nden Türkan Sabancı ve Ali Sabancı Ulusoy ailesinin bu üzüntülü günlerinde acılarını paylaştılar.




Saffet Ulusoy, 1930’da Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. 1944-1945 yılında babası Mehmet Bahattin Ulusoy’un yanında iş hayatına adım atan Ulusoy, 1946’da otobüs işletmeciliğine geçerek taşımacılık sektörüne girdi. 1974’te İstanbul’a gelen Ulusoy, karayolu ile uluslararası yük taşımacılığı, otobüs işletmeciliği ve turizmdeki büyük operasyonları başlattı. Ulusoy, 1981-2001 yılları arasında Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığı’nı yaptı.




Ulusoy, Ro-Ro taşımacılığı alanındaki başarıları nedeniyle İtalya’nın en büyük onur ödülü olan ‘Commendatore’ nişanına layık görülmüştü. Ulusoy 2002 yılında kurulan sektör derneği RO-DER’in de başkanlığını yürüttü.




Alican Ulusoy ise amcası Saffet Ulusoy’u şu sözlerle anlattı… “Onun nesli, bugün üzerinde yaşadığımız ülkenin ekonomisini sıfırdan inşa etti. Temsil ettiği jenerasyon Türkiye’yi modern anlamda iş yapılan, ekonominin uluslararası piyasalarla eklenerek büyüdüğü bir ülke haline getirmek için canlarını dişlerine takarak çalışmış, bu arada da büyük bedellere, zahmetlere ve acılara katlanmış. Ancak yılmadan yollarında devam etmişler. Bu manada bir lider ve öncü kimliği olan bir işadamını, kendi kendisini yetiştiren ve var eden kararlı bir örneği kaybettik.




İş hayatı boyunca birçok başarılı işe imza atan ülkemizin yetiştirdiği önemli iş adamları arasındaki yerini alan Saffet Ulusoy artık aramızda değil, merhuma Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum…




İyi haftalar…

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR