Herkes bu aşk evliliğe gidiyor diyordu… Paris’te, Saint Tropez’de, Courchevel’de kumrular gibi mutluluk pozları veriyor düşman çatlatıyorlardı.




Peki firari Cem Uzan ile sosyetik sevgilisi Derin Mermerci neden ayrıldı?




Ayrılık haberini gazetelere kim servis etti?




Ender Mermerci ayrılık olayının neresinde?




Derin Mermerci, Cem Uzan’ın oğluyla neden ortalarda boy gösterdi?




Cem Uzan’ın Fransa’da oturma izninin dolması ayrılığa etken mi?




14 Şubat Sevgililer Günü'nü Derin Mermerci İstanbul’da, Uzan Paris’te neden ayrı ayrı geçirdiler?




Bütün bu soruların cevabını 30 Ocak tarihinde 'Paris aşkı bitiyor mu?' başlıklı yazımda aramıştım çok konuşulan bu uluslararası ilişkiyle ilgili çarpıcı analizler yapmıştık. Gelelim bugüne, Derin Mermerci’nin firari Cem Uzan ile ilişkisine anne Ender Mermerci başından beri karşıydı. Öyle ki Ender Hanım kızına sürekli nasihatler veriyor bu ilişkinin kendisi ve ailesi için pek olumlu karşılanmadığını her fırsatta dile getiriyordu.




Fransa’da firari olarak yaşayan ve siyasi sığınma talebinde bulunan Cem Uzan’a Fransa hükümetinin tanıdığı oturma izni süresi bu ay doluyor. Uzan sosyetik sevgilisine, ''Benimle Ortadoğu’ya gelir misin orada yaşayalım'' dedi. 3 hafta önce İstanbul’a gelen Derin Hanım, konuyu annesi Ender Hanım’a açmış zaten bu ilişkiyi onaylamayan Ender Hanım ortalığı birbirine katmış. ''Ailemizin adını, firari bir adamla hatta Türkiye’ye dava açmış bir adamla andın, şimdi de onunla birlikte Ortadoğu'ya mı gideceksin? Bize bunları neden yaşatıyorsun?'' diyerek tepkisini dile getirmiş. Hatta Nişantaşı'nda yakın dostlarıyla buluştuğu bir kafede bu olayları gözyaşları içerisinde paylaşmış. Annesinin fazla üzülmesini istemeyen sosyetik güzel, ''14 Şubat Sevgililer Günü'nde görüşürüz'' diyerek ayrıldığı sevgilisi firari Cem Uzan’ı arayarak bu aşkın bittiğini annesini artık üzmek istemediğini söyledi ve aşk bitti…




Aşk bitti ancak gönül yarası vardı. Derin Mermerci firari Cem Uzan ile yaşadığı bu üst düzey aşkı bir anda bitirmenin sosyetede şaşkınlık yaratacağını biliyordu önce Cem Uzan’ın ilk evliliğinden olan oğlu ile davetlerde boy gösterdi ve Uzan’a 'Ayrılsak da kalbim seninle' mesajı verdi. Sosyete kulaktan kulağa Derin Mermerci’nin aile baskısıyla Cem Uzan’ı terk ettiğini fısıldamaya başladı. Dedikodulara fazla dayanamayan Derin Hanım, medyadaki magazinci dostlarını arayarak ayrıldığı kamuoyuna deklare etti.




Firari Cem Uzan ile sosyetik güzelin ayrılık haberinin bütün gazetelerde aynı gün yer alması bir tesadüf değildir. Derin Mermerci, 'terk edilen değil ayrılığı ben istedim' demek için bunu yaptı.




Derin Mermerci’nin önümüzdeki günlerde uzun bir süreliğine Amerika’da yaşayan ablası Yosun Reza’nın yanına gideceği öğrenildi.

rbalcioglu@bloomberght.com

twitter.com/#!/resatbalcioglu














İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR