Gönül ferman dinlemez aşk, sınır tanımaz derler... Bu kez de öyle oldu ancak sonu ayrılıkla bitti.




İstanbul eğlence hayatının nabzını elinde tutan patronlar arasında yer alan, Zuma, Kitchenette, Anjelique, NuPera ve Wanna gibi mekanların kurucu ortaklarından Levent Büyükuğur sahibi olduğu Zuma’nın güzel müdiresi Pınar Kar ile Beyoğlu'nda el ele yakalanmıştı. İkili önce ilişkilerini reddetmiş ardından yasak aşk ortaya çıkmış, "Sadece gece eğlencesindeydik, birazcık iyi zaman geçirmek istemiştik" diyerek ilişkilerini tam da olmasa onaylamışlardı.




Bildiğimiz gibi Levent Büyükuğur evli ve bir çocuk babası. Yasak aşk ortaya çıkınca sosyetede dilden dile bu aşkın sonu ne olur Levent Bey’in eşi bu durum karşısında nasıl tavır alır diye konuşuluyordu. Zuma’nın sarışın ve alımlı müdiresi Pınar Kar’ın patronla aşk yaşaması hem Levent Bey’in ortakları arasında hem de çalışanlar tarafından tepki ile karşılanmış yasak aşkın kahramanları zor günler geçirmişti. Duyduğuma göre Levent Büyükuğur çalışanı Pınar Hanım ile hem aşk ilişkisini bitirmiş hem de işine son vermiş. Bu duruma en çok da çalışanlar sevinmiş zira çalışanlar patronlarıyla aşk yaşayan müdirelerine karşı gıklarını çıkartamıyorlardı. Ancak bu aşkın sona ermesinde en büyük neden ise Levent Bey’in şimdiye kadar hiç sesi çıkmayan eşiymiş. Ya ben ya da Pınar diyen Levent Bey’in eşi bu durumdan galip çıkan taraf.






Milyon dolarlık tablolar kimin olacak?




Önümüzdeki hafta sonu sanatsever koleksiyoncuların buyük bir heyecanla beklediği bir müzayede var. Antik AŞ.'nin 270’inci müzayedesinde Osman Hamdi Bey’in ''Huzur'' isimli tablosu 10 milyon dolar başlangıç bedeliyle açık artırmayla satışa sunulacak. Eski Dışişleri Bakanlarımızdan merhum İsmail Cem’e ait olan bu paha biçilemez tablo şimdiden koleksiyonerleri heyecanlandırıyor. Zira sosyetede ve iş dünyasında bunun gibi tarihi eserleri özel koleksiyonlarına katan ve bunun için büyük bedeller ödeyen pek çok isim var. Osman Hamdi Bey’in bilinen en görkemli ve en önemli ilk beş resmi arasında yer alan sanatçının, özel hayatındaki huzuru yansıttığı bir baş yapıt olması nedeniyle tüm tablolarından ayrı bir özelliğe sahip. 2008 yılında Londra Sotheby's'de yapılan müzayedede tek bir fareceli kadın figürünün yer aldığı ‘İstanbul Hanımefendisi’ tablosu 6.9 milyon dolara satılarak Osman Hamdi Bey rekor kırmıştı. BİR ÖNCEKİ REKOR İSE Antik AŞ.nin 2004 yılında düzenlediği müzayede 3.9 milyon dolara satılan 'Kaplumbağa Terbiyecisi’ninde.




Önümüzdeki haftasonu Swiss Otel’de düzenlenecek müzayede bellki soluk kesecek. Bakalım bu muhteşem eseri veya eserleri hangi ünlü isim koleksiyonlarına dahil edecek bekleyip göreceğiz…




İyi haftalar…

rbalcioglu@bloomberght.com


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR