Tarih 9 Ocak 1996... Yer Sabancı Center binası yönetim katı… Türkiye’yi kaosa sürükleyen hain saldırı sonucu Özdemir Sabancı ve üç çalışanı teröristler tarafından öldürüldü.




Sabancı Ailesi, Türkiye ekonomisine yön veren yatırımlarıyla istihdama büyük katkıları olan lokomotif ailelerimizin başında gelir. Aile şirketlerini Sabancı Ailesi'nin fertleri ve yönetim kurulu üyeleri yönetir. Dev şirketlerin merkezi, Levent’teki ikiz Sabancı Center kulelerindedir.




Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, HT KULÜP’ü yıllar sonra belki de ‘basında ilk kez’ amcası Özdemir Sabancı’nın öldürülmesinden sonra yönetim katında ağırladı ve sorularımızı yanıtladı. Suzan Hanım ile özel bir söyleşi yapmak istediğimizi yardımcılarına ilettiğimiz zaman pek umutlu değildik. Suzan Hanım, HT KULÜP’ün kulvarında tek, tarafsız ve ilkeli yayıncılığını göz önüne alarak röportaj isteğimizi kabul etti. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yazı İşleri Müdürümüz Reşit Özet, büyük bir heyecanla gittiği bu özel röportajı başarıyla gerçekleştirdi. Suzan Hanım’ın misafirperverliği içinde yaptığı röportajımızı sayfalarımızda okuyabilirsiniz. Bitmedi sadece internet sizetimizde değil tabii Suzan Sabancı Dinçer, bizim TV programımızı da oldukça beğendiğini söyledi dolayısıyla bu çok özel söyleşiyi ekranların tek cemiyet haber programı olan HT KULÜP’te cumartesi akşamı HABERTÜRK ekranlarında izleyebilirsiniz.




Yola ilk çıktığımız zaman sloganlarımız ve ilkelerimiz doğrultusunda yayıncılık yapacağımızı, öncelikle habere ve habere konu olanlara saygı göstereceğimizi, sanatın gerçek temsilcilerini, iş dünyasının saygın temsilcileriyle buluşacağımızı belirtmiştik.




Suzan Sabancı Dinçer’in bu özel söyleşi için bizi tercih etmesi HT KULÜP ailesini gururlandırdı. Mutlaka ulusal basınımızdan meslektaşlarımız, ekonomistler, ana haber bültenleri, yazarlar, milyar dolarlık bir şirketi yöneten böylesine başarılı bir iş kadını ile özel söyleşi yapmak istemişlerdir. Ancak kısmet bizeymiş. Sabancı Center’ın 33. katında makam odasında HT KULÜP’ü kabul ettiği için Suzan Hanım’a bir kez daha teşekkür ediyorum.




İyi haftalar…





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR