Yaz geldi ve tatil sezonu başladı. Gazete, dergi, televizyon ve çeşitli ajans muhabirleri yine Bodrum’a üs kurdu.




Hemen her gün Bodrum'dan ünlü, ünsüz, futbolcu, manken, şarkıcı, türkücü ve medyatik güzellerden oluşan birçok kişiye ait fotoğraflar, görseller İstanbul’a medya merkezlerine ulaşıyor. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama gazete sayfalarına yansıyan haberler ve kahramanları hep aynı isimler. Fotoğraf çektirmek isteyen medyatik güzellerimiz ve ’ikoncan’larımız, ''Gelin işte beni çekin'' dercesine iskeleye havlu atıp, sere serpe pozlar veriyorlar. Parayı bulan yakışıklı futbolcularımız, manken sevgilileriyle Bodrum’un altını üstüne getiriyorlar. Kendisini sosyete zanneden sonradan görmeler bol bahşişli mekanlarda boy gösteriyor caka satıyorlar.




Türkbükü artık eski Türkbükü değil, sosyete üç yıl önce Bodrum’u terk etti. İddia ediyorum iki ay boyunca Bodrum’dan yapılan haberleri kesip saklayın, habere konu olan kişi sayısı elliyi geçmez. Evet evet iddia ediyorum, elli kişiyi geçmez. Hep aynı isimler, hep aynı kareler... Sadece giydikleri kıyafetler ve bikinilerin rengi farklı o kadar...




Bodrum’daki mekanlar hızlı para kazanmak, medyatik isimlerle reklam yapmak peşinde koşmaya devam ederse, kaliteli müşteriyi daha çok beklerler. Ancak sahte playboylar ve üvertürlere tatil hizmeti sunarlar.




Bodrum’a gönül vermiş saygın isimler, yok değil. Her yıl tatilinin belli bir dönemini bu gözde tatil merkezinde geçiren sosyetenin gerçek temsilcileri de var. Ancak onlar da bu durumdan rahatsız, gerçek sosyete zaten o bahsettiğim yerlere ne gidiyor ne de gazetecilere poz vermek için uğraşıyorlar. Kendilerine ait özel teknelerinde veya yazlıklarında tatillerini geçiriyorlar.




Sosyete söylediğim gibi üç yıl önce Bodrum’u terk etti Göcek ve Çeşme gibi daha elit, daha sakin tatil merkezlerine yöneldi. Özellikle Göcek iş dünyasının seçkin isimlerini buluşturuyor. Özel tekneleriyle mavi sulara açılan sosyete, gözlerden ırak serin sularda tatilin, denizin ve güneşin keyfini çıkartıyor. Tabii ki gerçekten hiçbir yerde olmayan özel haberlerde işte tam buralardan gazete sayfalarına yansıyor.




Sadece ülkemizden değil, dünyaca ünlü yıldızlar ve jet-set üyeleri, her yıl gizliden gizliye on beş günlüğüne Göcek’e gelip bu eşsiz koyların keyfini çıkartıyor. Ancak gelip gittikten sonra yaptıkları açıklamayla bu insanların Göcek’te olduğunu anlayabiliyoruz.




Artık Bodrum bitmiştir. Medyatik olma uğruna kameralar karşısında canlı yayınla tatilini geçirenlere müjdeler olsun! Artık özellikle Türkbükü ve Bodrum tamamern sizindir. Kendiniz pişirin kendiniz yiyin...




İyi haftalar…

rbalcioglu@bloomberght.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR