Her başarılı iş adamının arkasında bir kadın vardır derler, dogrudur, peki ya kadınların başarıları...




İş ve cemiyet hayatında ön plana çıkan ünlü hanımlarımız kendileri üzerlerine vazife olmasa da, sosyal sorumluluk projeleri, vakıflar, yardım organizasyonları,bazen bir okul yaptırma kampanyası,bazen bir eğitim laboratuarı,bazen kendi kurdukları yardım vakıflarıyla milyonlarca insan için çırpınıp duruyorlar. Eğitim,sağlık,temel ihtiyaç, ne olursa onlar için fark etmiyor,Yardıma muhtaç herkese el uzatıyorlar. Bütün bu işlerle uğraşan hanımlar Türkiye'nin önde gelen ailelerinin temsilcileri. Yani varlıklı,asil,iyi eğitimli.Bu hanımlar gerçekleştirdikleri projeleriyle en etkili kitle iletişim aracı "Medya" ile yaptıklarını duyuruyorlar.




Düzenledikleri balolar, davetler gazete sayfalarında yer buluyor.Ülkemiz adına, onlar adına gurur duyuyoruz. Bir işe kadın eli değerse o işte başarıyı yakalamak daha çabuk oluyor. Peki hiç de üzerlerine vazife değilken neden yapıyorlar bunları? İsterlerse dünyayı dolaşırlar, gözde tatil merkezlerinde gezerler, şık ve pahalı kıyafetlerle dolaşırlar,lüks otomobillere binerler,davetten davete koşarlar, dünya jet sosyetesinin verdiği partilere yüz binlerce dolar harcayıp katılabilirler, moda dergilerinde ve sosyete basınında böyle de boy gösterebilirler. Zaten cemiyet hayatının önde gelen isimlerine yer vermek için onlarca dergi ve köşe yazarı varken. Bence bunun tek nedeni var; Vicdanlarını dinliyorlar. Topluma, ülkemize, ihtiyacı olan herkese yardım etmeyi kendilerine görev edinmişler. Sınıf ve sermaye ayrımı yapmaksızın her yere koşturuyorlar. Çünkü insana değer veriyorlar.




Ancak....




Yukarıda bahsettiğim iş ve cemiyet hayatının içerisinde yer alan başka medyatik ünlü hanımlarımız da var.

Onlar, yaşadıkları aşklarla gündeme gelirler...




Dünyaca ünlü modacıların pahalı kıyfetleriyle dolaşırlar.

Servetleri büyüktür ama ne iş yaptıklarını hiç kimse bilmez.

Courchavel, Miami ,Cannes ve Saint Tropez gibi dünyaca ünlü gözde tatil merkezlerinin,hoolywood partilerinin müdavimleridirler.

Hiçbir sosyal sorumluluk projesinde onları göremezsiniz.

Ama yine de bir şekilde gazete sayfalarında geniş yer bulurlar. Tabii ki istedikleri hayatı yaşayabilirler kime ne? Kimseye hesap vermek zorunda değiller.

Peki o zaman neden kendileri sürekli ön planda olmak isterler? Bazen pahalı aksesuarlarıyla haber olurlar.Bazen yaşadıkları mekanları, tanıdıkları medya mensupları sayesinde istedikleri gibi haber yaptırabilirler, istemedikleri bir haber yayınlandığı zaman hatırlı kişileri devreye sokup istedikleri gibi haber olabiliyorlar. Ne zamandan beri bu insanların değiştirdikleri evin dekorasyonu, evcil hayvanlarının psikolojik durumu haber değeri taşıyor?




HT KULÜP ve BLOOMBERG HT Ailesi olarak, Cemiyet hayatının saygın isimlerini , iş dünyasının başarılı temsilcilerini ve gerçek "sanatı icra eden ", "sanatçı" ları doğru bulduğumuz ilkelerimiz doğrultusunda sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.




İyi haftalar...

rbalcioglu@htkulup.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR