Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!... Bu cümleyi kurarken yaşadığımız iki aylık zor bir süreç gözlerimin önünden geçti. Ülke olarak koronavirüsle mücadele kapsamında oldukça büyük aşamalar kaydettik.

Evlere kapandık... Kimi spora ağırlık verdi, kimi hamur işi konusunda uzmanlaştı.. Kimi sosyal medyadan çıkamadı kimisi çalışmaya devam etti... Sosyal mesafe nedir? Maske takmak neden zorunlu? Bu sürede en çok bunları öğrendik...

Şimdi yeni yeni normal hayata dönmeye başlıyoruz. 1 Haziran itibariyle restoranlar, kafeler işletmeye açılacak. Tabii ki masalar arasındaki uzaklık hesaba katılarak restoranlarda yeni bir düzen oluşturulacak. Eskisi gibi sarılıp öpüşemeyeceğiz. Her şey sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılacak.

Malum yaz aylarına girdik... Herkesin tatil planları da koronavirüsle birlikte değişikliğe uğradı. Sosyetenin ünlü isimleri, genelde herkesten uzak izole bir tatil yapmak için ya müstakil villaları tercih edecek ya da tekneleriyle uzun bir Mavi Tura çıkacak.

Sosyal hayatta ise durum biraz daha farklı.. Henüz davetler başlamadı ancak başlayınca eski alışkanlık rafa kalkacak. Maskemizin yüzümüzde olduğu 1.5 metre sosyal mesafe kuralına uyarak sosyalleşebileceğiz.

Bu arada tabii ki en çok sosyal medyadan canlı yayınlar revaçtaydı. Cemiyet hayatından ünlü isimler de zaman zaman canlı yayın açarak takipçilerinin sorularını yanıtladı. Örneğin dün akşam Pınar Sabancı, oyuncu Şahan Gökbakar ile ortak bir canlı yayın yaptı. Sabancı, Gökbakar'a aile ve iş yaşamına dair özel sorular yöneltti.

En büyük teşekkürümüz, bu sürede özveri ile çalışarak herkesin sağlıklı olması için mücadele veren sağlık çalışanlarına... Öte yandan sahada çalışan basın mensubu arkadaşları da unutmamak gerekiyor.

Yeni normale alışmaya başladık... Bebek'te HT Kulüp objektifine yansıyan ünlü isimlerden bunun sinyallerini alıyoruz. Yürüyüşlere maskeyle devam ediyorlar. Kimisi eldivenini de takarak tam bir güvenlik duvarı örüyor kendine.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR