Bugünden itibaren başlayan Mercedes Benz Fashion Week Istanbul, 30 Mart'a kadar İstanbullu modaseverlere tam bir görsel şölen yaşatacak. Birbirinden ünlü 32 tasarımcı ve markanın 2018 sonbahar/kış koleksiyonlarını sergileyeceği moda şöleninde Raşit Bağzıbağlı, Tuvana Büyükçınar Demir, Cihan Nacar, Mehtap Elaidi, Tuba Ergin'in başı çektiği moda tasarımcıları, tasarımlarıyla podyumda fırtınalar estirecek.

Sosyete, iş ve moda dünyasından çok sayıda değerli ismin en önden takip edeceği defilelerde, eminim muhteşem anlar yaşanacak. 11. kez İstanbullu modaseverlerle buluşan Moda Haftası'nda ayrıca bir de kitap satışa sunuldu. 'Story of X seasons' kitabıyla Mercedes-Benz Türk, bugüne dek detaylı bir arşiv çalışması yapılmamış olan Türk moda tarihinin son 5 senesini bir kitapta topladı. Kreatif yönetimini Burçin Ergünt'ün üstlendiği ve Orkun Demirelli'nin tasarladığı kitapta Getty Images arşivinden seçilen fotoğrafların yanı sıra Burçin Ergünt'ün kendi fotoğrafları da yer alıyor.

Moda Haftası'nda yer alan Moda Tasarımcıları Derneği’nin başkanlığını yürüten Mehtap Elaidi, 90 yaşında bir kadından yola çıkarak hazırladığı koleksiyonuyla podyumda olacak. “35 lookluk defilede bir etekte 60’ları yakalarken bir pantolonda 70’lerin izlerine rastlayabileceksiniz” diyen Elaidi’nin sonbahar/kış 2018 koleksiyonu, yarın saat 20.00’de görücüye çıkacak.

Defileler, görsel şovlar ve partilerle renklenen Mercedes Benz Fashion Week Istanbul, bu sene de tekstil sektörünü canlandıracak.

İstanbul'da modayla dolu bir hafta geçirirken sanatı atlamak olmaz. Geçtiğimiz hafta sonu Venedik Sarayı'nda düzenlenen davette İstanbul Bienali'nin 30. yılına özel projenin tanıtımı yapıldı. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın ev sahipliğindeki davette, sosyete dünyasının sanatsever isimleri yer aldı.

Sergiler, davetler, açılışlar ve Istanbul Fashion Week'le hareketlenen İstanbul, yine kendine yaraşır hareketli günler yaşıyor. Moda günlerinde kim ne yapmış? Sosyetede kimler hangi defileyi izlemiş? Sizlere anbean aktarmaktan mutluluk duyacağız, takipte kalın.

Herkese modayla, sanatla dolu bir hafta dilerim...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR