İşkadını kimliğinin yanısıra koleksiyonerliliğiyle de bilinen DEMSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'teydi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde şehri gezen Demet Hanım, çok özel bir sanat etkinliği için Antep'te dolu dolu bir gün yaşadı.

Demet Hanım, 1997 yılından bu yana eşi Cengiz Çetindoğan ile birlikte sevgi ve aşkla bir araya getirdikleri hat koleksiyonundan bir seçki olan 'Harflerin Sırrı' isimli sergiyi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi açılışına katılan Demet Sabancı Çetindoğan ile eşi Cengiz Çetindoğan'a bu anlamlı günde iş dünyasından yakın arkadaşları Dilek-Ali Nuri Türker çifti de eşlik etti.

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan Demet Hanım, Antepli sanatseverlerin hizmetine sunduğu sergisini arkadaşı Dilek Türker'le birlikte gezdi.

20 yıllık bir emekle meydana getirilen sergide Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Kazasker Mustafa İzzet, Mehmet Şefik Bey, Mahmut Celaleddin, Yahya Hilmi Sami Efendi, Kamil Akdik, İsmail Hakkı Altunbezer, Macit Ayral, Halim Özyazıcı, Hamit Aytaç, Necmettin Okyay gibi Türk hat sanatına yön vermiş pek çok hattatın itinayla yazdığı eserlerin yanı sıra belgesel niteliği taşıyan tuğralı ferman ve beratlarla Sultan 3. Selim’e ait tuğra da yer aldı.

Sergiyi gezerken eserlerin önünde durarak dikkatle inceleyen Demet Hanım ve yakın arkadaşı Dilek Türker, sergi açılışından sonra Antep'in tarihi ve turistik mekanlarını çarşıda bol bol alışveriş yaptı.

İSTANBUL'DA SANAT DOLU GÜNLER

Bu yılın önemli sanat etkinliklerinden bir diğeri de geçtiğimiz akşam Maçka Küçükçiftlik Park'ta açılışı yapılan Mamur Art Project'ti. İstanbul sosyetesi ve iş dünyasından çok sayıda katılımın olduğu sanat davetinde, genç sanatçıların eserleri beğeniyle incelendi. Mamut Art Proje Direktörü Seren Kohen ve Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, Nilüfer Dinçkök Çiftçi, Nevbahar Koç, Ronit Gülcan, Melis-Ali Gürsoy, Maide-Emre Kurttepeli, Elif Dürüst ve Selin Özkaynak gibi sosyetenin sanatsever isimleri katıldı. Tablolara merakıyla bilinen ve ünlü birçok ressamın tablosuna sahip olan Elif Dürüst, koleksiyonuna yeni eserler eklemek için Mamur Art Project'teydi.

Sanatsever kişiliğiyle bilinen ve kültür-sanat faaliyetlerini kaçırmayan Nevbahar Koç da sergiyi dikkatle gezdi. İstanbul sosyal hayatı, baharla birlikte iyice hareketlendi. Nişantaşı, Bebek, Etiler caddelerinde baharın pozitif enerjisini görmek mümkün.

Önümüzde güzel ve güneşli günler bizi bekliyor.

Baharın tadını doyasıya çıkarmanız dileğiyle...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR