Malum kış aylarını geride bıraktık. Önümüzde ılık bahar havasını yaşayacağımız günler var... Geçtiğimiz hafta yüzünü gösteren güneş hepimizin içini ısıttı. Hal böyle olunca Nişantaşı, Bebek caddeleri cıvıl cıvıldı. Herkes Boğaz havası almak için Bebek'e akın etmişti. Nişantaşı'nda ise alışveriş telaşı vardı...

Baharla birlikte hareketlenen davetler, organizasyonlar da sosyeteden ünlü isimleri konuk etti.

Elinin değdiği her şeyi güzelleştiren Arzu Sabancı, modaya el attı. İtalyan moda markası için geçtiğimiz yıllarda özel bir koleksiyon hazırlayan Arzu Hanım, bu kez 67 parçadan oluşan koleksiyonunu sosyeteden ünlü arkadaşlarına tanıttı. Pera Palace'ta düzenlenen davetin ev sahipliğini Gülden Yılmaz ile birlikte üstlenen Sabancı, kreasyonlarını gururla sergiledi. Zira kendi stilinden kombinler yansıttığı koleksiyonda, her parça Sabancı şıklığı taşıyordu. Dalia Garih'ten Neslihan Sabancı'ya, Ayşegül Toplusoy'dan Sinem Ayan'a kadar kimi ararsanız oradaydı. Sosyetenin modasever hanımları, Sabancı şıklığı taşıyan koleksiyona hayran kaldılar.

Geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla İstanbul'da çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi. Kadınların gücüne ve önemine dikkat çekmek için yapılan etkinliklerde, ana tema kadınların birliğiydi. Ekonomide, sanatta, siyasette olduğu gibi mutfakta da başarılı olan kadınlar, 'Mucize Lezzetler' isimli etkinlik için mutfağa girerek yemek pişirdi. Öte yandan iletişimci Banu Birkan da dostlarına 8 Mart'a özel bir mönüyü kendi elleriyle hazırlamıştı. Türk ve Osmanlı lezzetlerinden ön plana çıkan mönüyle misafirlerini ağırlayan Birkan, davetlilerden lezzet konusunda tam not aldı.

8 Mart'ta her şey kadınlar için düşünülmüştü. Ünlü sanatçı Erol Evgin, şarkılarını kadınlar için seslendirdi. Konserin sosyeteden ünlü misafirleri de vardı. Türkan Sabancı, Semra Özal gibi daha birçok önemli isim, Evgin'in şarkılarını keyifle dinledi. Ne diyelim, kadınlarımıza verdiğimiz değer bir günle sınırlı kalmaz umarım.

Önümüzdeki günlerde yeni haberler, bahar enerjisiyle dolu güzel günlerde buluşmak üzere...

İyi haftalar...




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR