İstanbul, kültür ve sanat başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Sanata gönül verenlerin her yıl merakla beklediği Contemporary İstanbul bu yıl da binlerce sanatseveri ağırladı.

Akbank'ın destekleriyle her sene düzenlenen Çağdaş Sanat Fuarı, geçtiğimiz salı günü ön izleme davetiyle başladı. Pazar gününe kadar süren sanat şölenini sosyete ve iş dünyasının ünlü isimleri de ilgiyle takip etti.

Öyle ki çağdaş sanat fuarını, 3-6 Kasım tarihleri ve 2 Kasım ön izleme günü de dâhil olmak üzere 90 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti. Beş gün süresince İstanbul’u çağdaş sanatın merkezi haline getiren Contemporary Istanbul’da satışa sunulan eserlerin toplam değeri 56 milyon dolar olarak açıklandı.

20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’ü aşkın eserini sanatseverlerle buluşturan sanat bayramında, çağdaş sanatın en iyi örnekleri bir araya geldi.

Muhteşem bir organizasyonla İstanbullu sanatseverlere kapılarını açan çağdaş sanat fuarını, 90 binin üzerinde yabancı ve yerli koleksiyoner, profesyonel, akademisyen, uluslararası müze grupları ve sanatseverler ziyaret etti.

Sosyete ve iş dünyasının ünlü isimleri de bu harikulade sanat fuarına ilgisiz kalmadı. Genç işadamı Hacı Sabancı, annesi Arzu Sabancı ile babası Ömer Sabancı'nın koleksiyonunda yer alan eserleri sergilemek üzere Contemporary İstanbul'da özel bir davet gerçekleştirdi. Arzu Hanım'ın Pınar Du Pre tarafından resmedilen portresi olağanüstüydü. Bu çok özel davetin fotoğrafları sadece Sabancı Ailesi üyelerinin sosyal medya hesabından yayınlandı.

Haftanın en önemli etkinliği olan ve beş gün boyunca İstanbul’u çağdaş sanatın merkezi haline getiren Contemporary İstanbul önemli siyasi isimleri de ağırladı. 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül kapanış günü fuarı Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Contemporary İstanbul İcra Kurulu Üyesi Hasan Bülent Kahraman ile birlikte gezdi.

Jaume Plensa’nın “White Forest” aslı eseri 280 bin Euro’ya, Janis Kounellis’in Galeri Artist’te sergilenen “Untitled” adlı eseri 220 bin Euro’ya, Gülay Semercioğlu’nun Pi Artworks’te sergilenen “A Sip of Water” adlı eseri 50 bin Dolar’a, Niloufar Banisadr’ın Galerie 55 Bellechasse’de sergilenen “Voiles aux vents” adlı eseri 25 bin Euro’ya, Son Seock’un Galerie Mark Hachem’de sergilenen “25-RHNO” eseri 38 bin Euro’ya ve Stiller’in “Matchstickman” eseri 130 bin Euro’ya ve Christiaan Lieverse’in Villa del Arte Galleries’de sergilenen “Labiatae” eseri 38 bin Euro’ya alıcı buldu.

Çağdaş sanat fuarı bitmiş olsa da sanatla dolu günler diliyorum hepinize ...

İyi haftalar








İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR