Geçtiğimiz haftaya damga vuran gazetelerin manşetlerine taşınan alışveriş çılgınlığı her kesimde şok etkisi yarattı. Bir ayakları sürekli yurtdışında olan sosyetenin ünlü hanımları, alışveriş akımına kendilerini kaptırdı.

Dünyaca ünlü bir markanın H&M ile yaptığı işbirliği sonucu New York'tan sonra dünyada ilk kez satışa sunulan kıyafetler indirimliydi. Ancak işin farklı bir boyutu vardı. Sosyeteden hanımlar için önemli olan fiyatların indirimli olmasının dışında o ürünlere sahip olup, herkesten önce giyme tutkuları, hırslarının önüne geçti.

İzdihama neden olan alışveriş tutkusunun ne boyutlara taşındığı görüntülerden belliydi. Ana haberlere konu alan alışveriş çılgınlığı kadınların alışveriş konusunda ne kadar hırslı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kimilerine göre bu tam rezillik, kimilerine göre yurtdışındaki emsallerine göre çok daha hafifti.

Sosyeteden birçok ünlü hanımın katıldığı alışveriş partisinde, 3 dakikada ürünler tükendi. Birbirlerini ezercesine alışveriş yapan hanımların çoğu belki de ne aldıklarını bile o an kestiremediler ve ellerine ne geldiyse kasaya koştular. Hele bir hanımın cansız mankenin üzerindeki kıyafeti çıkarmak için mankeni soyması akıllara zarardı.

Bu görüntülere alışık olmayan Türk halkı, sosyete ve magazin dünyasından ünlü isimleri görgüsüzlükle suçladı. Aslına bakarsanız, görgüsüzlükten ziyade alışveriş tutkuları her şeyin önüne geçmişti.

Umarım yaşanan izdiham, yapılan haberler oraya katılan hanımlara ders olur ve bir daha bu tarz olaylara yardımcı oyuncu olmazlar.

İyi haftalar


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR