Son 1 haftadır Marmara'da yaşayan yoğun kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkilese de İstanbul'daki renkli sosyal hayat kız kesmiyor.




Olumsuz hava koşullarına rağmen hareketli geçen davetlerde, bu hafta kadın cinayetlerine ve kadına şiddete karşı özellikle davetli olan hanımlar çok tepkiliydi.




Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunkarca katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için 7'den 70'e herkes vahşi cinayeti boykot etti. Sosyal medyadan tepki verenlerin dışında sokaklara çıkan kadınlar, Özgecan Aslan'ın katiline en ağır cezasının verilmesini istediler.

Sosyete ve iş dünyasının ünlü isimleri de bu hafta katıldıkları davetlerde, 20 yaşındaki gencecik Özgecan'ımız için simsiyah giyindiler. Elif Dürüst'ün sahibi olduğu Altıncı Cadde'nin Nişantaşı'ndaki mağazasının açılışında, sosyetenin ünlü hanımları, siyahlara büründü. Merve Gürsel'in Türk kahvesinin yıllara dayanan öyküsünün anlatıldığı serginin açılışında da yine tüm hanımlar, siyah giyinerek kadına karşı şiddete ve Özgecan Aslan'ın katledilişine tepkilerini gösterdiler.

Kar, saflığın ve temizliğin simgesidir. Dilerim hafta boyunca yağan kar, tüm kötülükleri temizler hayatımızdan ve bir daha böyle kötü haberler duymayız. Toplumun üzerindeki şiddet, bir an önce yerini sevgiye, güzelliğe ve iyiliğe bırakır.

Günlerinizin kar gibi beyaz ve aydınlık geçmesi dileğiyle...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR