Sosyetede 1 yılı aşkın süredir konuşulan ve sonucu merakla beklenen boşanma davası sonuçlandı... Mahkeme Serap - Besim Tibuk çiftinin boşanmamasına karar verdi.

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, 1988 yılında evlendiği iki çocuğunun annesi Serap Tibuk'a geçen yıl boşanma davası açmıştı. Bu sürpriz boşanma davası sosyete kulislerinde birçok dedikodunun ve iddianın ortaya atılmasına sebep olmuştu. 25 yıllık evliliklerinde hiçbir pürüz görünmeyen, mütevazı yaşam tarzları ile örnek bir aile tablosu çifte ne olmuştu da boşanma sürecine gelmişti. Zira davayı Besim Tibuk’un açması birçok iddiayı da gündeme getirmişti. Boşanma davası boyunca mahkeme yayın yasağı kararı almış ortaya atılan iddialar dedikodudan öteye gidememişti.




Serap Hanım, İstanbul sosyetesinin önde gelen isimlerinden, iş hayatının yanı sıra renkli sosyal hayatı ile de sürekli ön planda, şimdiye kadar aile hayatıyla ilgili pek ön planda değildi... Taa ki boşanma davası açılıncaya kadar. Besim Tibuk iş dünyasında adı sıkça duyulan işadamlarımızdan yıllar önce kurduğu Liberal Demokrat Parti ile siyaset dünyasına girmişti. Yıllarca siyaset yapan Besim Bey, daha sonra işlerinin yoğunluğu nedeniyle aktif siyaseti bırakıp işlerine ağırlık verdi. Besim Tibuk yılın büyük bir bölümünü şirketlerinin merkezi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geçiriyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Pek ortalarda görünmeyi sevmeyen Besim Bey’in medya ile de arası pek iyi değil. Besim Tibuk’un ilk evliliğinden bir kız, bir erkek olmak üzere 2 yetişkin çocuğu var. Serap Tibuk ile evliliğinden de bir kız, bir erkek iki çocuğu bulunuyor. Tam bir aile şirketi olan Net Holding’te aile üyelerinin çoğu görevli ve işlerinin başında.




Besim Tibuk'un avukatı tarafından İstanbul Aile Mahkemesi'ne açılan boşanma davası, geçtiğimiz günlerde İstanbul 14. Aile mahkemesi tarafından red edildi. Çünkü mahkeme evliliğin düzgün yürüdüğü ve Serap Tibuk'un bir eş olarak çocuklarına ve eşine karşı her türlü görevi yerine getirdiği kararını verdi. Boşanma davasıyla ilgili gerekçeli karar önümüzdeki hafta mahkeme tarafından avukatlara verilecek.




Dileğim Serap Hanım ve Besim Bey’in en kısa zamanda aralarındaki sorunları giderip mahkemenin dediği gibi Aile kurumlarını mutlu bir şekilde devam ettirmeleri...




İyi haftalar…





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR