Dengesi sürekli bozulan sevgili ülkemde bu sefer de dünyanın dört bir yanından gay’lerin akınına uğraması planlanan bir festival yapılıyor.Gün geçtikçe artan homofobi ve homofobik şiddet hâlâ önemli bir gündem oluştururken, bugün başlayacak olan Istanball Rainbow Fest “Güzel şeyler de olmuyor değil” kalıbını rahatlıklakullanabileceğimiz bir konu. Toplam dört günde gerçekleştirilecek 10 ayrı partiden oluşan festivalin biletleri yurtdışında aylar öncesinden konaklamalı paket olarak satılmaya başladı. Benzerlerinin düzenlendiği ülkelerde bu tip festival zamanlarında şehrin hem coşkusu hem de harcanan paralardan dolayı esnafın kazancı bir hayli artar. İşin ekonomik yerini yazıma dahil edip, “Dünyanın çivisi çıktı” diye söyleneceklerin ağzına da biraz bal sürdükten sonra geçelim festivalin programına. Bu gece XLarge’daki Hip Sultan partisiyle başlayacak festivalin ikinci gününde Kabataş İskelesi’nden kalkan bir gemide organizasyon gerçekleşecek. Cumartesi günü Ultra Nate konserinin olacağı festivalin kapanış günü olan pazar saat 15.00’te 360


East’te başlayan bir havuz partisi olacak.




Çeşme propaganda’sı




İstanbullu house müzik severlerin bayıldığı mekân Propaganda, mantığını çok değiştirmeden Çeşme’ye taşındı. Propaganda’yı kafamda güzel müzik ile birlikte kodladığımdan müzik dolu bir güneşlenme yaşayacağız diye kara kara düşünmeye başlamıştım. Çünkü halihazırda gece boyu müzik ve eğlencenin kalbinde dolaşılan Çeşme mekânlarında eğlenmek insanı biraz yoruyor ve bu yüzden (eğer 22 yaşında değilseniz) insan beach’te huzur arıyor. Bu korkuyla merak edip gittiğim Propaganda Beach’in gündüz saatlerinde sessiz ve huzur dolu bir kumsalda olduğunu görünce mutlu oldum açıkçası. Fiyatlarının da abartılı olmadığını düşünürsek bu sene Çeşme’de sağlam bir tatilci kitle edineceği kesin. Peki, o güzel müzik olayına ne oldu derseniz sakın merak etmeyin, çünkü kumsal geceleri yazlık kulübe dönüşüp eğlencesini sabaha kadar devam ettiriyor.




Hijyenik spor




Hızla artan spor tutkunlarının moralini bozmak istemem ama spor yapılan alanların hijyen kurallarına uymaması halinde formumuzu korurken karşılaşabileceğimiz sağlık problemlerini duyunca spor aşkımın yanına bir de endişe konduruldu. Hijyenik spor için neler gerekli peki derseniz Sealed Air’in uluslararası bağımsız stratejik iş birimi Diversey Consulting tarafından The Hygienic Gym programı oluşturulmuş. Konuyu geçtiğimiz hafta Hilton İstanbul Bosphorus’ta tanıtan firma yetkilileri, konuklarına spor gurusu Murat Bür eşliğinde spor da yaptırdı. Spor merkezleri ve işletmeleri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde uluslararası kabul gören temizlik ve hijyen standartları ile hijyenik bir ortam yaratmak amacıyla hayata geçirilen The Hygienic Gym programı, sağlıklı ve güvenli spor yapmanızı sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR