24 dizisinin hastalarını oldukça mutlu eden yeni sezon nihayet başladı. Türkiye’de FX kanalında her salı ABD yayını ile aynı anda saat sabah 07.30’da yayınlanan dizinin efsanevi başrol oyuncusu Kiefer Sutherland’le yeni sezon hakkında konuştuk. Usta aktör “Kızım İstanbul’u çok merak ediyor. Bu yüzden en kısa zamanda İstanbul’a gelmem için bir baskı var zaten ailede” şeklinde konuştu




*Konuşmamıza başlamadan söylemeliyim ki, Türkiye gerçek bir Jack Bauer hayranı, bunu değerlendirmeniz lazım.

-Açıkçası bunu duyduğuma çok mutlu oldum. Aslında yeni sezon öncesinde İstanbul'a gelmeyi çok istedim ama set programını ayarlayamadık bir türlü. Kızım İstanbul'u çok merak ediyor, tarihi yapınız oldukça cezbedici gelmiş ona. Bu yüzden iş için olmasa da en kısa zamanda İstanbul'a gelmem için bir baskı var zaten ailede.




*Peki dizi sizin 24 saatinizi gösteriyor ama aslında 5 aylık bir zaman diliminde çekiliyor, sürekli aynı görünmeyi nasıl başarıyorsunuz? Saçınız, sakalınız gibi konularda zorluk çekmiyor musunuz?

-İşin sırrı rahat bir ayakkabı seçmekte, çünkü dizi boyunca aynı ayakkabıyı kullanıyorum! Şaka bir yana, her hafta saçlarımın ucundan aldırmak zorunda kalıyorum, çünkü uzamıyor imajı vermem gerekiyor.




*Dizinin 24 saatlik saat diliminde olmasını tekdüzelik yaratıyor mu?

-Açıkçası bazen yaratıyor. İkinci sezonda Jack bir uçakla Amerika'nın merkezine gitmesi gerekiyordu. Bu da 2 saatlik bir uçak yolculuğu demekti ve biraz sıkıcı olacağı düşünüldü. Herhalde çekilse Jack'in koltuğunda fıstık yemesini falan kaydederlerdi. Allah'tan senaristler de benim gibi düşünüyor olmalılar ki yolculuğun yarısında uçağı patlattılar.




*Benim ve arkadaşlarımın çok merak ettiği bir şey var; karakter 24 saat içine nasıl bu kadar çok hikaye sığdırabiliyor?'

-Karakterimin çok karmaşık olan kişiliğine alışmam ve karakter analizini yapmam açıkçası uzun sürdü. Fakat birbirimizi bulduktan sonra oyuncu olarak çok heyecanlı bir döneme girdim ve keyifle devam ediyorum. 24 saat içinde dış dünyada o kadar çok şeyle karşılaşıyor ki özel hayatına çok derine inemiyoruz, karmaşıklık da burdan çıkıyor zaten.




*Birlikte izlediğimiz dizinin en can alıcı sahnelerinden biri Jack'in kendini yalnız hissettiğini söylediği anlardı galiba, biraz duygusala bağlamış sanırım. O sahneyi çok iyi oynadınız, içselleştirdiğiniz bir konu mu vardı?

-Hayır, benim arkadaşlık ilişkilerim çok iyidir. Çekim zamanları hepsini özlemek dışında başka bir sorunum yok. Hatta İstanbul'a gelmek için görüştüğüm arkadaşlarım da var.




*Bu sezonun aksiyonu daha mı bol bana mı öyle geldi?

-Evet dizide biraz Bond'laşma var. Sanırım Londra'da çekilmeye başlayınca durum değişti.




*CIA ajanlarından nasıl tepkiler aldınız, hiç karşılaştığınız bir tanesi oldu mu?

-Pasadena'daki bir otelin barında çerez dolu bir tabağı karıştırırken hayatımda karşılaştığım en tuhaf hayran karşılaşmamı yaşadım: Teleferiğe binerken bir adamın sürekli bana baktığını ve beni tanıyormuş gibi davranmasını fark etmeye başladım. Meğer CIA'de gizli ajanmış, şapka ve güneş gözlüğü taktığım halde beni tanıdı. Bana yaklaşıp oynadığım diziyi çok beğendiğini söyledi. Ben şaşkın bir şekilde beni nasıl tanıdığını sordum. Adam bana dönüp: "Kimseye söyleme ama ben CIA ajanıyım ve Afganistan'daki görevimden yeni döndüm" dedi.




*Dizinin yeni güzeli: Yvonne Strahovski

-İlk olarak ‘Chuck' dizisindeki gizli görev uzmanı olarak tanıdığımız, daha sonra Dexter'daki diğer ruh hastası olarak karşımıza çıkan Yvonne Strahovski, bu sezon 24'ün "güzel" kadrosunda. Geceye Ungaro imzalı bir elbiseyle katılıp, mağrur bir prenses gibi köşelerde takıldı.




24 hakkında bilmeniz gerekenler

- Kiefer Sutherland'in canlandırdığı Jack Bauer karakteri Terörle Mücadele Birimi'nin başındaydı ama daha sonra birimden ayrıldı. Terörist saldırıları önlemek ve ülkesini olası felaketlerden korumak tek amacı.




​- Sezon boyunca 24 saat içerisinde olup bitenlerin anlatılıyor. Bu sezon toplam 12 bölümden oluşuyor, o yüzden bölümler arasında bazen 2 saat ileri-geri atlanıyor, ancak tüm sezon 24 saate tamamlanacak.



- ​24 bundan önce 8 sezon yayınlanmıştı, 4 yıl aradan sonra 12 bölümlük ‘24: Live Another Day' adıyla yeniden başladı. Bu sezon diğer sezonların devamı niteliğinde değil, ilk kez izleyecek olanlar da diziyi yakalama şansına sahip olacak.




​- ‘​24: Live Another Day' Londra'da geçiyor. Orijinal dizinin yazarları tarafından yazılıyor. Yaklaşık 50 ülkede FIC kanallarında gösterilecek. Türkiye'de ise her salı ABD yayını ile aynı anda yani sabah 07.30'da yeni bölümü yayınlanacak, tekrarı ise aynı akşam 21.30'da gösterilecek.




- ​Jack Bauer karakteri tamamen Amerika kültürüne yer etmiş, toplumun diline dolanan bir karakter.




- ​İlk sezondan itibaren dizi ve oyuncular 73 Emmy adaylığı, 21 Emmy ödülü, 12 Altın Küre adaylığı, 2 Altın Küre ödülü (en iyi erkek oyuncu ve drama dalında en iyi dizi) sahip oldu.


​​


​- ​Diğer ünlü oyuncular: Tate Donovan, Mary Lynn Rajskub. Konuk oyuncular arasında ise Altın Küre ödüllü Judy Davis ve Altın Küre adaylığı bulunan Stephen Fry yer alıyor.




- ​Amerika'da 5 Mayıs akşamı prömiyer yapan dizi ilk bölümüyle en son yayınlanan sekizinci sezon finalinin izlenme rekorunu da kırarak toplamda 9 milyon kişi tarafından izlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR