Gece hayatındakilerin sıkça karşılaştığı bir cümledir: “Baksana kimse dans etmiyor!” Yıllardır sürekli bu konudan yakınıp üzerine ne tezler geliştirildi bir bilseniz. Yok, Türk halkı eğlenmeyi bilmiyor, yok ancak bildiği şarkılara eşlik ediyor. Hatta konu bir ara dans etmeyenlerin özgüven eksikliğine kadar gitmişti. Geçen gün konser organizasyonu yapan arkadaşlarımın uyarısıyla kendime geldim. Biri dedi ki: “İnsanlar artık eğlenmiyor, çünkü mutsuzlar.” Önümüzdeki estivallerin ve konserlerin bilet satışlarındaki düşüş, eğlence mekânlarındaki heyecansızlık başka bir şekilde açıklanamazdı galiba. Mutsuzuz ve mutsuzluğumuz yakın bir gelecekte geçecek gibi görünmüyor üstelik. Önümüz yaz ama bu sefer güneş yardımcı olabilecek mi, orası muallak.




Anlam yüklü parti




İlker Aksungar yeni nesil gece hayatının en önemli isimlerinden. Aynı zamanda hiphop tarzında efsane hareketleri de var. Ben onu Ceza ile çalıştığı dönemlerden tanırım. Kenan Doğulu’nun ev partilerinin


değişmez ismi olması da tesadüf değil, çünkü fena halde eğlendiriyor. 3 yıldır Housekeeper adını verdiği gecelerde milleti koparırken, parti konseptinin yeni yaşını özel bir event’le kutladı. La Boom’daki gecede


Kenan Doğulu, Çağan Irmak ve Ayben gibi isimlere çektirdiği fotoğrafların satışından ele geçecek parayı da


sokak çocukları için harcayacak. Benim de ilk fotoğrafçılık deneyimimi gerçekleştirdiğim sergi La


Boom’da gezilebilir.




Şifreli değil gizli kulüp

La Boom’daki partide eğlenirken bir ara yanıma gelen arkadaşım, “Seni bir yere götüreceğim”, diyerek tuttu elimden ve dışarı çıkardı. Arabayı park ederken göz ucuyla kestiğim yandaki pizzacının içine girdik. La Boom’un birkaç metre yanındaki kırmızı pizzacının hâlâ inşaatı sürüyor izlenimi yaratan dizaynına bakarken, bu sırada arkadaşım duvara monteli gibi gözüken içecek dolabının kapağını açtı ve o zaman fark ettim ki


buzdolabı kapısından girilen başka bir kulüp var. Tabelası, kapı görevlileri olmadığı gibi ismi de yok bu mekânın. New York’ta gayet bakımsız bir sosisli sandviççi gibi gözüken bir arabanın içinden geçerek girdiğim La Esquina Corner’dan sonra gizli saklı olayına alışkın olsam da bu modayı İstanbul’da görmek hoşuma gitti. İçeride canlı müzik olduğunu söylesem ve yakın gelecekte özel partiler verilmeye başlanacağını belirtsem, merak duygunuzu katlar mıyım acaba?




Olan-biten




- The Hall’da bu gece Chocolate Puma çalıyor. Hollanda’da her yıl geleneksel olarak kutlanan King’s Day‘in de kutlanacağı gece Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu himayesinde yapılıyor.




- Rebel Moves ise bu gece Nublu‘da sahne alacak. Gecenin bir de sürprizi var ki Gevende sahneye çıkıp Rebel Moves‘a konuk olacak. Leziz duruyor.




- Trentemoller‘ın 6-7 Haziran’daki 100% Fest‘e geleceğini yazmıştım ama bilmediğim bir şey varmış ki ünlü müzik adamı bu seferDJ seti çalmak için değil, grubuyla canlı performans yapmaya geliyormuş. Her türlü kaçmaz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR