HAFTA içi Shangri La Hotel’de Tom Ford‘un erkek bakım koleksiyonunun tanıtımı vardı. Hem erkeklerle ilgili bakım dünyasına el atmak hem de ünlü tasarımcı hakkında bilgi almak için ben de bir heves oradaydım. Nişantaşı’nda açılan mağazasının yaptığı satıştan o kadar mutluymuş ki beyefendi, çok yakın zamanda İstanbul’a gelip şehri deneyimlemek istiyormuş. Bir gün İstanbul sokaklarında kendisine rastlayabilirsiniz, şoke olmayın en azından. Neyse konuyu ürünlere getirirsek göz kremi, nemlendirici, yüz serumu tanıtımlarını izlerken bir anda konu erkekler için üretilen kapatıcı kremlere geldi. Ben hemen heyecanlı bir şekilde “Erkekler için makyaj malzemesi mi yani?” diye sorsam da firma kibar bir şekilde “Makyaj demiyoruz, kişisel bakım diyoruz” diye beni düzeltti. İnce bir ruj görünümünde üretilen kapatıcıyı, özellikle gözaltı morluklarını kapatmak için kullanıldığını duyunca hemen o anda deneyiverdim. Elde ayna, gözüme bir şey sürüyor olma hissi rahatsız etse de, sonrasında ortaya çıkan yorgunluğu giderilmiş gözlerim pek hoşuma gitti. Ciltteki sivilce ya da kızarıklıkların üzerine de sürülebilen bu concealer’ın satışı da hiç fena değilmiş. Ben bir erkek olarak -ucundan kıyısından da olsa- makyaja başlar mıyım acaba diye kendi kendime düşünürken firma yetkililerinden ikinci gol geldi. Zaten Türkiye’de fondöten ya da benzeri bir kapatıcı satın alan iş hayatındaki erkeklerin sayısı bir hayli fazlaymış. Erkekler için üretilen ürün bulamadıklarından kadın markalarını satın alıyorlarmış. Bu açığı gören Tom Ford gördüğünüz gibi olaya el atmış. Nasıl estetik olma konusu son yıllarda erkekler arasında daha popüler hale geldiyse, yorgun görüntüyü silmek adına makyaj yapan erkeklerin sayısı da artar mı? Ben oyumu kesinlikle “evet” olarak kullanıyorum. Çünkü erkekler son yıllarda görsellikle iyice kafayı bozdu. Kadınlarla aramızdaki savaşa bir de iyi görünme safhası eklendi iyi mi?




Rock’n Roll Bilge




PERŞEMBE akşamı rock’n roll bir kalabalık Bilge Öztürk’ün doğum günü kutlamaları için Roxy’-


deydi. Ben mekâna girdiğimde Bilge sahnede ağır metal takılmalar halindeydi. Kardeşi Belda Öztürk de gitar elinde sahnede Bilge’yi yalnız bırakmadı. Pasta kesimi sonrasında konuklar arasındaki Hande Yener‘in de şarkı söyleyeceği dedikodusu yayılmıştı ama maalesef ses masasında meydana gelen bir arıza nedeniyle kendisine kavuşamadık. Geceye Berksan’ın da dahil olduğu kalabalık bir grupla katılan Hande Yener bu ara stüdyoda o kadar çok vakit geçiriyormuş ki, 2 gün eve dönmediği oluyormuş..

Kedi katili protestosu




GEÇTİĞİMİZ haftanın en üzücü olaylarından Eskişehir’de okuyan cani bir üniversite öğrencisinn kendi kedisini öldürmesi davası kapanmıyor. Nasıl kapansın ki zaten, bu ülkenin kanunlarına göre hayvanlar mal sayıldığı için sokaklar her türlü işkenceye açık bir platform haline geldi. Türkiye’deki yasalara göre hayvan öldürmenin tıpkı yere tükürmek, ya da kapalı mekânlarda sigara içmek gibi “kabahat” kabul edilmesini protesto etmek için, Hayvan Hakları Federasyonu Haytap 16 Şubat Pazar günü yürüyüşler düzenliyor. Nişantaşı Kedili Sanat Parkı’nda saat 13.00’te bir grup toplanırken, saat 14.30’da da Galatasaray Lisesi’nin önü bir diğer toplanma saati olarak verilmiş. Kendi ilinizdeki hayvan hakları savunucularıyla buluşabilmek için Haytap’ın sitesine göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR