Ben ünlü insanların rol model olma durumlarına çok inanmam. Hani derler ya “Sanatçılar halka örnek olmalıdır, yediklerine içtiklerine, tavırlarına dikkat etmelidir” bence büyük bir safsata. Ailelerin veremediği terbiyeyi sanatçı kısmı mı verecek canım. Eski konserlerinde son şarkıda bir sigara yakan Sezen Aksu‘dan sonra eve gidip bir tane de ben yakayım dediğim olmamıştır hiç. Ya da alkolden yerlerde sürünen ünlüleri görüp “Ben de bu kadar içmeliyim” diye özenmemişimdir. Konunun bu kadar net olduğunu biliyor ve İzzet Yıldızhan‘ın pazar günü gazetemize yaptığı açıklamaları da görmezden gelmeye çalışıyorum ama olmuyor. Aslında rahatlamam için çok neden var ve bunların en önemlisi de İzzet Yıldızhan kitleleri peşinden sürükleyen biri değil.


Ama kadına şiddet konusunun alıp başını yürüdüğü günümüz Türkiye’sinde, göğsünü gere gere maço ayakları yapmak ancak ayıplanabilecek bir hareket. “Şiddet bazen sevgiyi pekiştirir“ sözünü günümüz şartlarında bir gazete röportajında söyleyebilmek için ülkede olan bitenden haberinizin olmaması lazım. Ya da söyleyecek daha güçlü bir şeyiniz olmadan bu tarz açıklamalarla dikkat çekmeye ihtiyacınız olmalı. İzzet Bey’in sebebi hangisi bilemedim.




İYİ Kİ CANDAN VAR




Candan Erçetin önceki günlerde yapılan bir törenle Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın elinden edebiyat ve sanat nişanı aldı. Törenden önceki gün düzenlenen yemekte sahne alan Candan Erçetin, Fransa Cumhurbaşkanı’nı o kadar etkilemiş ki, tören sırasında büyük sanatçı hakkında güzel bir konuşma yapıldı. İnandıklarından bir adım öteye sapmayan cesur tarzına her zaman hayran olduğum Candan Erçetin’i kutlamak gerekli. İyi ki onun gibi magazin peşinde koşmayan, yenilikçi ve aydın sanatçılarımız var.




Kraliçe’nin sıkıntısı




İngiltere Kraliçesi geçim derdindeymiş. Hayır, Sezen Aksu değil, bildiğimiz en ünlü kraliçe yani İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth. 2001’de 35 milyon sterlin (132 milyon TL) nakit parası varken bugün o para 1 milyon sterlin’e yani 3.8 milyon TL’ye düşmüş. Para böyle bir şey işte, kocaman bir ülkeniz olsa bile suyunu çekebiliyor. Kraliçe bu durumdaysa biz dolar artışıydı, zamlardı derken halimize yinede şükretmeliyiz galiba. Büyük başın derdi de büyük oluyor, bir anda paradan soğudum!





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR