En kötüsü KAFA KARIŞIKLIĞI




Okan Bayülgen'in Muhallebi Kralı'nda aşk tartışıldı geçen gece. Aşk uzmanlar eşliğinde ortaya yatırıldı, günümüzde üzerine gereğinden fazla yüklenilmesinden, sistem yüzünden herkesin aşkın peşinden koşmaya mecbur bırakılmasıyla içinin nasıl boşaltıldığı konuşuldu. Konu ilerledikçe ilişkinin cinsel boyutuna geçildi ve ana konu "seks" oldu bir ara. Evet, işte bildiğiniz cinsel ilişki, hani birilerinin yanında konuşuyorsak sesimizi alçaltma ihtiyacı hissetmek zorunda bırakıldığımız aktivite! İçinde ilişkiler ve dolayısıyla cinsel ilişkilerin de anlatıldığı Falan Filan ve Hayvan kitaplarım çıktığından beri toplumun bir kesimiyle böyle kısık sesle konuşmak zorunda kalıyorum. Cinsel ilişkilerin kişinin özelinde olduğunu çözen ve sekse hayatın yaşam şartlarından bir tanesi olarak bakabilen kesimle ilişkim gayet rahat ilerliyor, orada sıkıntı yok. Çünkü onlarla kitaplarımın ana konusu olan 2000'li yılların ilişkileri hakkında konuşabiliyoruz. Sonuçta seks bir tabu değil, ilişkinin parçası. Ama hâlâ seks denilince yüzü kızaran yetişkinlerin kitaplarıma tepkisi ise büyük bir sinir harbi boyutunda. Bunun nedenini hep düşünürdüm, Muhallebi Kralı'nda başımın üstündeki ampul yandı sonunda. Aileler çocuklarıyla uğraşmamak adına seks hakkındaki bütün soruları cevapsız bırakıyor, "Büyüyünce öğrenirsin" deyip bilgi dağarcığınız soru işaretiyle bıraktıkları için konu ilerleyen yaşlarda başka türlü bir hırs olarak hanenize kazınıyor. Tamam, çocuğunuzu karşınıza alıp cinsel ilişkilerden bahsetmek çok ters bir durum olabilir ama bunun da kolay yolları vardır elbet, bir zahmet ebeveynler araştırıp ona göre yaklaşsın. Gençler ergenlikten çıkınca hem cinsel ilişkiyi hem de korunma yöntemlerini aynı anda öğrenmeye çalışmaktan biraz kafa karışıklığı yaşıyor. Ve bu kafa karışıklığının gündelik hayattaki ruh haline yansımadığını düşünüyorsanız büyük yanılıyorsunuz. Çevremizdeki insanların bu kadar mutsuz oluşu, bu kadar çok aldatma hikâyesiyle karşılaşmamız, cinsellikteki tabuların hemen hepsinin temellerini burada arayabilirsiniz belki de...

Aristokratlar tatilde

Londra bazlı Türk tasarımcı Serdar Uzuntaş, ilk koleksiyonundan beri Pitti Uomo'da tasarımlarını sergileyip bizi mutlu ediyordu. Bu sene ilk kez katıldığı Mercedes Benz Fashion Week'teki defilesiyle bu mutluluğumuzu devam ettirdi. Özel İngiliz kalıplarından oluşturulan şortlu takımlara bayıldım. Kullanılan tonlar daha yeni çıkmış olmamıza rağmen yaz mevsimini yaşattı izleyenlere. Dünya modasını belirleyen WGSN network'ü tarafından "Trend'lere yön veren tasarımcılar" arasında yer alan tasarımcının yeni işlerini merak ettim.






Fuar alanına sığmayanlar




*Arzu Kaprol, Paris Moda Haftası'nda gerçekleştirdiği sunumunu İstanbul'da yeniden gerçekleştirdi. Fuar alanının tam karşısındaki görkemli ofisinde modaseverleri ve uluslararası markaların koleksiyon satın almacılarını ağırladı. Her birine ayrı ayrı dokunmak istediğiniz tasarımların yanında uzun süre vakit geçirip Happily Ever After'da yapılan Marie Claire partisine geçtik. Happily denince akla ilk düşen isim Ayşe Kucuroğlu'nun kontrolünde herkesin keyfi gayet yerindeydi. Derginin yayın yönetmeni Ferhan İstanbullu ev sahipliğini gösterip konuklarıyla tek tek ilgilendi. Defilelerden çıkıp direkt mekâna gidildiği için gecede tabii ki en çok moda haftasının "en iyileri" ve "en kötüleri" konuşuluyordu. Zeynep Tosun'un defilesi açık ara beğenilenler arasındaydı da kötüsünü boş verelim.


IFW Kadınları




*Bu seneki Fashion Week'in en havalı kadnlarındna biri Deniz Berdan'dı. Kızı Begüm'le oluşturduğu markası DB Berdan için iki defile yaptı, tasarımcı formunda takıldı. Kendi işleri bitince arkadaş defileleri ziyaretine devam etti. Marie Claire partisinde ise onu uzun süredir göremediğim kadar havalı gördüm doğrusu.




*Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de en ağır yüklerden biri IFW Koordinatörü Banu Koryürek'teydi ama o yine de stylish olmayı bildi. Bütün defile günlerinde tasarım kokan kıyafetlerle gördüğümüz Koryürek oldukça havalıydı.




*Defile salonunun içine kurulan ve moda haftası boyunca hizmet veren SkyBox Lounge'da sürekli modasever konukları ağırlayan Amex yöneticilerinden Özlem Sunay da sürekli çalışır halde ama şık gördüğüm moda haftası kişisi oldu.




*Ve IFW'in en havalı kadınlarından Ece Sükan'ın yarattığı hava başkaydı doğrusu. Emmy Törenleri'ne giderken giydiği kıyafete de bayılmıştım. Moda Haftası için de seçtiği parçalar gayet cool'du.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR