Restoran Lower East Side'da açılan The General'a Asya mutfağı hakim. Suşilerinin de bir hayli güzel olduğunu söyleyebilirim. Fakat rezarvasyon yaptırsanız bile masanıza ulaşabilmek için sağlam sinirlere sahip olmanız gerekiyor. Benim şansıma 20 dakika barda oturarak yemek hakkı kazandık ama normalde en az 45 dakika beklemek zorunda kalıyormuşsunuz. Aklınızda bulunsun, bar kısmında yemek servisi yapılmıyor.




Kokteyl New York'ta bir kulübün hip olup olmadığını anlamak için bugünlerde bara gidip viski sour istemeniz yeterli. Eğer veriliyorsa doğru yerdesiniz! Ben Boom Boom Room'da arkadaş tavsiyesiyle ısmarlamış bulundum ama barmenin gözümün önünde kokteylime yumurta akı eklemesini biraz garipsedim tabi ama tadı bir muhteşem olunca sustum oturdum!




Organik yiyecekler. New York'ta bir hayli meşhur olan ve sadece meyve suyu satılan Jamba Juice'ların papucu dama atılmış. Artık adım başı organik sebze suyu satılan dükkanlarla karşı karşıyasınız. Bütün yeşillikler elma, limon ve zencefille karıştırılıp sunuluyor. Atıştırmalık olarak da oırasa sapı, bebek havuçlar ve kiraz domates çok popüler.




Seksi aplikasyon

New York'a geldiğim gün Westway adlı bir kulübe gittim. Eski bir striptiz kulübü alıp Olsen kardeşlerin ve Roberto Cavalli'nin Sık sıkgittiği bir kulüp haline getirmişler. Striptiz direklerini de sökmemişler ki ambiyans olsun. Pistte dans ettiğim arkadaşlarımdan biri telefonuna yeni gelen mesaja bakarak ilk önce güzel bir çığlık attı, sonra da gülmeye başladı. Meğer Amerika'da bu ara Snapshut adında bir aplikasyon "kötü emeller" için kullanılıyormuş. Snapshut'ta, herhangi bir şeyin fotoğrafını çekip arkadaşınıza gönderiyorsunuz ve gönderdiğiniz şeyi karşı tarafın 2 saniye mi 10 dakika mı görmesi gerektiğini siz belirliyorsunuz. Tabii ki gece vakti kulüplerde cinsel organ fotoğrafları cirit catıyor. Fotoğraf kendi kendine silindiği için de insanlar eğlenmiş oluyor. Amerika, fazla sorgulamamak lazım.




İyi fikir

New York LaGuardia havaalanında indiğinizde taksiye binmeden önce görevliler size bir form veriyor. Gideceğiniz yere göre bindiğiniz aracın taksimetresinin ne kadar yazması gerektiğinin ortalama bir şekilde yazıldığı formu, herhangi bir sorun çıkması sonucunda doldurup şikayetçi olabiliyorsunuz. Hazır İstanbul'un taksici kazıkları National Geography'e belgesel konusu olacak kadar büyüdü, bizde de böyle bir uygulama başlasa hiç fena olmaz.




Romantik Örümcek Adam

New York'a gider gitmez çok merak ettiğim Örümcek Adam müzikaline gittim. Merakım Örümcek Adam'a dair herhangi bir şey izlemek için olsa da, bir çizgi roman kahramanının sahneye nasıl taşındığıyla da ilgilenmedim değil! Daha önce Broadway'de Aslan Kral'ı izlemişliğim var ama onun süper güçleri olmadığı için fazla aksiyon yoktu. Örümcek Adam ise sahnede de bol aksiyonlu. Bir yandan sirk izler gibi gözünüzü fal taşı gibi açıp olayı takip etmeye çalışıyorsunuz, bir yandan da Peter Parker'ın romantik şarkılarını dinliyorsunuz. Lezzeti bol.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR