Geçen hafta evlilik konusunda yazıp ünlülere muhabirlerin, bizlere de ailelerin sürekli sorup durmasının ne kadar saçma bir durum olduğundan bahsetmiştim. Konuyla ilgili aldığım bir sürü mail'in ortak noktası zorlamayla kurulan yuvaların hepsinin kolayca dağıldığı yönünde. Bu gizli bir gerçek değil tabi, bilinen bir dünya kanunu. Aslında evliliklerin dağılma nedenlerinin bir diğer güçlü sebebi ise bodozlama atlanan ilişkiler! Dün tanışıp bugün aşık olan yarın evleniyor ve malesef genelde ertesi gün boşanılıyor. Herkes kendini Julia Roberts-Hugh Grant filminde görmek ister ama olay o kadar basit değil malesef. Sanırım çocukluğumuzdan beri öğretilen kodlamalardan olsa gerek, karşımızda ayağımızı yerden kesen bir durum olduğu zaman o anın tadını çıkartmak yerine ilerisi düşünülüyor. Her ilişkinin sonunun evlilik olmayacağını anlatmak çok zor bazı çiftlere. Evlilik kurumunu biraz rahat bıraksak eskiye dönecek belki ama artık televizyon programlarında, internet sitelerinde evliliğin ticareti yapılırken bu iş cidden zor. Ünlülerimiz arasında da işi kötü gidenin pat diye evlenmesi, adı kirlenenin hemen nikahı basması gibi durumlar yüzünden bu kurumun içini boşalttık gibi geliyor bana. Evlenmeden beraber olmayı, takılmayı ahlaksızlık gibi görenler var ama durum kurtarmak için evlenenleri ya da olayı kavrayamayıp bir iki ay içinde boşananları, yani evliliği bu kadar basit bir konu haline getirenleri gören yok. Dilemma dolu ülkemin çözümü zor sorunlarından biri...




Dijital savaşlar




Albümlerde satış denen şey tarihe karıştıktan sonra dijital platformlarda dinlenme sayılarıyla hava atılır oldu biliyorsunuz. Burası Türkiye, "bastırırsın parayı, alırsın tıklamayı" hesabı şişirilmiş sonuçları herkes kabullendi artık. Allah'tan Apple uygulaması iTunes artık Türkiye pazarına girdi de ortam biraz düzelebilir. Çalışma standartları tabii ki fazlasıyla profesyonel. Mesela geçen gün Hande Yener'le albümünü dinlerken kendisinden duydum, bir sanatçının albümünün iTunes'a girebilmesi için bir ay önceden kapak ve şarkılarla birlikte teslim edilmesi gerekiyomuş. Türkiye'de bir albümün çıkış tarihinden bir ay önce teslim edilebilmesi, neredeyse Kızıldeniz'in ikiye bölünmesiyle eşdeğer bir mucize gerektiriyor. Ama bu profesyonelleşmeye belki iTunes sayesinde geçilebilir. Ayrıca yıllarıdır yurtdışında albümlerin özel iTunes versiyonları satılır. Birkaç remiks şarkı ya da konser görüntüsü gibi şeylerin mevcut olduğu versiyonların güzel para getireceğine bizden ilk kim uyanacak bakalım.




OLAN/BİTEN




12.12.12 gecesinde eğlenmeyi görev edinmiş çoğunluk gibi ben de dışarıdaydım. Ortaköy'ün yeni gözdesi Magazinne'de Finlandia Vodka sponsorluğunda bir parti vardı. Biliyorsunuz bu ara Ortaköy yükselişte, yeni kulüplerin de açılmasıyla eğlenceye sağlam bir alternatifimiz olacak gibi.




BABYLON LOUNGE ne zaman gitsem çok eğlendiğim bir mekan. Sanırım arkadaşınızın salonu gibi döşenmiş olmasının bunda payı büyük. Geçen salı gecesi Hürriyet yazarı Barış Akpolat plaklarının başındaydı. Mecazi bir cümle değil, gerçekten de plak çaldı Barış, saygı duydum.




MAHALLE City's'in içindeki yeni gözdemiz. Bir anda kendinizi başka bir ülkeye ışınlanmış gibi hissettiğiniz keyifli bir alan olmuş doğrusu. İlk durağım İtalyan mutfağı içeren Rigatoni oldu. Mekana adını veren rigatoni tarzı makarnası çok lezzetliydi. Açık mutfak düzeneğini de güzel kurmuşlar, ortalıkta görünen İtalyan usulü tavalar ve kırmızı biberlerle yaratılan ortam gayet sıcaktı .

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR