Müziğin birleştirici olduğunun kanıtı her an her şekilde karşımıza çıkabilen Gangnam Style! ilk kez bir arkadaşım izlettiğinde klipte olan bitenlere çok gülmüş şarkıyla fazla ilgilenmemiştim ama baktım ki iş çığrından çıkıyor kayıtsız kalamadım. Geçen yazı "Nossa nossa" diye rezil eden Michel Télo'dan yeni kurtulmuşken karşımıza çıkan yeni bir gereksizlik abidesi diye baktım olaya ilk önce. Ama baktım ki güney Koreli rapper Psy oldukça iddialı. Bir kere yeni şarkımızın prodüksiyonu çok başarılı, söylediği dilin hiçbir önemi olmamasının gücünü de buradan alıyor zaten. Psy durumla dalga geçer bir şekilde konuya yakınlaştığı için herkesi içine alabiliyor. Bu "herkes" lafını cümleye güzel uydu da kullandım zannetmeyin lütfen, gerçek anlamda herkesi etkisi altına aldı. Çok alakasız ev partilerinde de, ağır davetlerde de bu şarkı çalındığı zaman olanı biteni gözlerinizle görmeden inanmanız zor tabii. Müzik yine dil, din, ırk demeden, politik görüş, zengin, fakir önemsemeden yapacağını yaptı ya, değmeyin keyfime!




Bizim Gangnam Style




Cumartesi gecesi Esin Övet ve Özge Ulusoy'la beraber Habertürk'te başladığımız Alt-Üst Muhabbetler'in de kapanışını Gangnam Style'la yaptık. Bizim Gangnam'ın diğerlerinden bir farkı vardı galiba o da derin bir rahatlama halinin göstergesi. Çektiğimiz o kadar heyecan ve stresten sonra programın bu kadar güzel geçip bittiğine inanamıyorduk belki de. Valla Esin ve Özge'yle partner olmak o kadar keyifli bir durum ki, daha pekçok programın geçip-gittiğine tanık olacağız sanırım. Yalnız Esin'in bana hazırladığı süprizlerden korkmaya başladım. İlk bölümde ayağıma 15cm topuklu bir ayakkabı geçirip yürüttüler, bakalım bu cumartesi akşamı başıma neler gelecek?




25 Bad yılı!




Michael Jackson'ın efsane albümü Bad çıkalı tam 25 sene olmuş ve bu yüzden albümün yeni baskısı piyasada. Bonus olarak verilen ikinci CD'de o dönemde yapılan ama kullanılmayan şarkılar var. Yapılmışken neden kullanılmamış ki derseniz, bonus şarkılar bir şekilde Bad'in içindekilere benziyor zaten. Ana albümdeki şarkılar varken bunları kullanmayı kendine yakıştıramamış Jacko ve çöpe atmış. Bizde ise birbirinin benzeri şarkılar ikinci-üçüncü albümde ya da arkadaş prodüksiyonlarında rahatlıkla kullanılıyor (bknz Soner Sarıkabadayı, Yalın vs...) Eee şarkı çöpe atanla atmayıp kullanan da bir olmuyor haliyle.




Süpriz kandırmacası




Eskiden üçüncü sınıf kulüplerin parti afişlerinde vardı sadece "... Ve daha birçok süpriz!" yazılı afişlerden zatne hiçbir şey olmayacağı anlaşılırdı! Sonra bu adet partilere yansıdı "Süpriz konuklarla renklenecek geceye..." diye başlayan basın bültenleri gönderilmeye başladı. Şimdi de bakıyorum konser tanıtımlarında fazlasıyla kullanılıyor bu kelime. Süpriz yazılı bir afiş gördün mü kaçacaksın, çünkü ülkemizde süpriz demek "Valla değişik bir şey bulamadık, anca sizi böyle kandırabileceğimizi düşündük"e geldi artık. Bu yazı size "süpriz" oldu mu bilmiyorum ama ben bu kandırmacalardan fazlasıyla sıkıldım. Konserlerinizde kayda değer





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR