Henüz yayınlanmadan fragmanı bile fazlasıyla merak uyandıran yeni Netflix dizisi Altered Carbon, cyberpunk bir dönemde geçen heyecanlı bir bilimkurgu. Fakat ülkemizde kitabın ve dizinin birbirine çok yakın tarihlerde piyasaya sürülmesi kafaları karıştırdı tabii. "Önce kitap mı yoksa dizi mi?" diye soru yöneltenler artarken, ben de hafta sonumu eserin iki versiyonuyla birden geçirdim.




250 yıllık uykusundan uyandırılan Takeshi Kovacs'ın kitapta yazılanlardan fazlasıyla seksi olduğu imajını alıyorsunuz, dizide de Joel Kinnaman canlandırıyor zaten. 'Blade Runner', 'Ghost in The Shell' gibi yapımları beğenenler bu dizide ayrı kopar. Ama önden kitabını okumak daha eğlenceli tabii. Olaya tamamen hakim olabiliyorsunuz.




İthaki Yayıncılık'ın piyasaya sürdüğü 'Değiştirilmiş Karbon' Richard K. Morgan'ın en iyi roman ödülünü aldığı sağlam bir hikayeye sahip. Çok fazla ayrıntı içerdiği için normal olarak 10 bölümlük diziye her şey sığmamış. Konuyu hiç bilmeyenler için özet geçmek gerekirse ise eser 25. yüzyıla gelip de insanlığın BM'nin gözetimi altında yaşadığı dönemleri anlatıyor. İnanç ve sınıf farklılıkları hala devam ettiği bu dönemde yüksek teknoloji sayesinde insan bilincinin depolanarak yeni bir bedene aktarılıyor olması temel meselesi arasında olaylar gelişiyor.




Hayrola Justin?




Justın Timberlake önceki gece Amerika'daki Super Bowl gecesinde sahneye çıkıp Prince'in eski görüntüleri eşliğinde onun 'I Would Die 4 U'yu seslendirdi. Belirli bölümleri düet şeklinde geçen dakikalardan sonra Amerikan basını "Justin, Prince'e vefa borcunu ödedi" tadında başlıklar atınca Prince hayranları haliyle ayağa kalktı.




Justin'in Michael Jackson'a özendiği, dansını, vokal tekniğini kendine uyguladığı bilinirken Prince'e olan vefa borcu nereden çıktı şimdi? Televizyon dünyasının reyting uğruna yaptırabilecekleri gerçekten de korkutucu değil mi?




Aklıma takılan tuhaflıklar




*"Cezaevine girmenin neresi şov?" diyen Seren Serengil'in içeri girmeden/çıkar çıkmaz kamerasız tek adım atmaması.




*"Çocuk da yaparım kariyer de" diyerek kadınlar arasında önemli bir kitle elde eden Nil Karaibrahimgil'in evlendikten sonra üretime ara vermesi.


*Nusret'in artık sağlık kriterlerine uygun olarak eldiven kullanıyor olmasına ‘karizmayı çizdirdi' olarak bakılması.




*Yeliz Yeşilmen'in tuhaf styling'li fotoğraflar yayınlayıp sonra da "Gündem yaratan bir aileyiz demek ki" demesi.




Etsiz alternatifler




Sebze-meyvenin liflerini ve posasını kullanarak içecekler hazırlayan Akaretler'deki Blended'in farklı lezzetlerde hazırlanan taze badem sütleri bir hayli lezzetli. Bu ara sağlıkçılar tarafından her yerde önerilen zerdeçal, hurma ve kakao ekledikleri sütler bir şekilde bağışıklık sisteminize de güç veriyor. Teşvikiye'deki Kase No:16 ise bir tabakta seçtiğiniz lezzetleri buluşturan bir nevi annenizin hazırladığı karışık tabağı önünüze koyuyor. Bolca vejetaryen seçenek var tabii. Yeşil No:11 ise Topağacı'nın en yeşil mekanı herhalde. Sağlıklı, hafif ve glutensiz beslenmek isteyenler için hazırlanmış bir salata barı olan Yeşil, kahvaltı için de smoothie kaseleri hazırlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR