Geçen hafta dillere destan doğum günü pastasını yazdığım Kraliçe Elizabeth bu sefer de torunu Prens Harrry'nin evlenmesiyle gündemde. Değme rock yıldızlarına taş çıkartan Elizabeth hakkındaki haberlere bayılıyorum. İngiliz tabloidleri Prensin Suits dizisinde oynayan bir oyuncu ile evleniyor olmasına hayli şaşkın. Şaşkınlığın en önemli nedeni Kraliçe Elizabeth'in bu duruma ses çıkarmayışı tabii. Gelin adayı Meghan Markle'ın daha önceki senelerde yaptığı bir evliliği de bulunmakta. Buna rağmen sesini çıkarmayan Kraliçe'nin tavrından anlıyoruz ki Küçük Prens'in kraliyet ailesi için hiçbir önemi yok. Yakın zamanda Kate Middleton'ın doğuracağı üçüncü çocukla birlikte taht sıralamasında bir hayli geriye düşecek olan Harry, sarayı takmayan hareketlerine devam edecek gibi duruyor. Nasıl olsa taht derdim yok diye, eğlencenin dozunu arttırması ve evlenince de haber olmaya devam etmesi kesin gibi gözüküyor.




Tan ve hatıralar




"Salı salı ne yapılır?" diye düşünürken Tan Taşçı'nın 90'lar şarkılarını seçip söylediği gösterisine gittik. Beşiktaş'taki IF konser salonu ne kadar iyiymiş öyle. Geniş salonda hiç rahatsız olmadan sahnedeki şarkıcıyla yakın temas halinde olabiliyorsunuz. Tan'ın repertuvarı adından da anlaşılacağı üzere 90'larda hit olan şarkılardan oluşuyordu. Koca yazı hitsiz geçirince canlı müzik de dinleyeceksek 'Delikanlım', 'Gidenlerden', 'Yeniden Sev' gibi unutulmaz şarkılarla eğlenelim bari dedik ve gecenin sonunda mutlu ayrıldık. Tabii olay sadece şarkılar değildi, şarkılar ve hatıralar düello halindeydi o gece. 90'lar Tan'ın sesiyle çok iyi uyum sağladı, dinleyip eğlenmeniz lazım.




Olan Biten




-Fatma Girik'in evinin odasına kadar giren tacizcisi ile olan hikayesi çok korkunç değil mi? Evinizde uyurken gözünüzü bir açıyorsunuz ve tacizciniz karşınızda! Daha da kötüsü şikayet etseniz de çok işe yaramıyor. Dünya nasıl bir yer haline geldi?

-Deniz Çakır magazincilerin kendisini evine kadar takip etmesine tepki gösterip "Bir daha size konuşursam Allah benim belamı versin" diye tepki vermiş. Bir ünlüyü kendi evine kadar takip edip, apartmandan girişini görüntülemenin habere katkısı nedir acaba?




-Miley Cyrus "Bir pop star olarak yaptığım pop müzikten hoşlanmıyorum" demiş. Böyle itiraflara bayılıyorum. Benzerini Ozan Çolakoğlu da söylemişti hatırlarsınız. Milyar dolarların var, tüm prodüktörler sana şarkı vermek için yarış halinde... E hal böyleyken ‘ne duruyorsun helva yapsana' diye bir şarkı vardı, bu durum için söyleyebiliriz sanki.

Yeniden IV. Murat

Eğlence hayatı yoluna bu şekilde devam ederken çarşamba akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesi, operanın efsane ismi Okan Demiriş'in yazdığı IV. Murat operasını seyirciyle buluşturdu. Okan Demiriş'in eşi efsanevi baş soprano Leyla Demiriş için bestelediği opera, Leyla Hanım'I kaybettiğimiz geçen seneden beri ilk kez sergilendi. Ülkemizde halihazırda çok az Türkçe opera eserleri varken IV. Murat'ın turneye çıkması ne güzel olurdu. Zorlu PSM sahnesinde oynansa fena mı olur sanki?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR