Önceki senelerde yapılan Yeniden Gazino Geceleri'nden acayip keyif aldığım için Selami Şahin ve İrem Derci versiyonuna da koşa koşa gidiyorum. Ben biraz geç kalıp İrem Derici sahnedeyken anca yerime oturabiliyorum. Yanımdaki arkadaşlarıma merhaba derken bir görevli gelip bizi öndeki masaya alabileceğini söylüyor. Hiçbir sorun yok, daha yeni gelmişim zaten, şarkı bitince alkış arasında öndeki masaya geçip keyfimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. İrem bir şarkı söylüyor-söylemiyor bu sefer bir garson gelip "Efenim sizi yanlış masaya almışız masanıza geri dönmeniz gerek." 10 dakika içinde ne değişmiş olabilir acaba? Bizi buraya bir yetkili aldı, geri gideceğimizi de yetkili söyleyebilir mi, diye garson beyi yolluyoruz. Onun üzerine utana sıkıla bir hanım yanımıza sokulup kusura bakmamızı bir yanlışlık olduğunu bir dahaki sefere telafi edebileceğini söylüyor. Sanki biz her hafta Küçükçiftlik Park'a rakı içmeye geliyoruz da bu sefer olmadı, haftaya gelin dercesine. 10 dakikada bir masa değiştirtildiği için hafif sinirli bir şekilde hanımefendiyle konuşup bir yandan da masamızdan yeniden ayrılmak üzere etrafı toplarken yan taraftan "Böyle şeyler hep olur" cümlesiyle bir hanım giriyor, bir önceki nazik hanımın gergin versiyonu. Arkadaşımın "Ne demek böyle şeyler hep olur" demesi üzerine "Siz neredensiniz, adınızı öğrenebilir miyim" diye arkadaşıma çıkışıyor. Elini arkadaşımın yüzüne doğru tam bir amir gibi sallayarak "Neredensiniz" demeye de devam ediyor. Hah diyorum, eski gazino günlerine geri dönüyoruz, herhalde kavga çıkacak, sinirli kadın yerine oturduk diye bizi burada parçalayacak. Ben bu hanım nereden çıktı yahu diye gözlerimi belertmiş bakarken sinirli hanım bana dönüp "Merhaba, Oben Bey'di değil mi, Ben Naz Hanım'ın kuzeniyim de" diye şimşeklerini bana da atıp arkadaşımı paralamaya geri dönüyor. Naz Hanım dediği Küçükçiftlik Park'ın sahibi. Naz Hanım sahibi de gergin hanımın görevi de Naz Hanım'ın kuzeni olmak yani! Bize aktardığı bu en azından. Arkadaşımı yaklaşık 10 kez sorduğu "Siz kimsiniz, neredensiniz" sözleriyle paralamak üzere olan sert hanım hayatının tüm yükünü mekanına gelen bir müşterinin üzerinden çıkarıp rahatlamak istiyor yani, çok belli. "Sen benim kim olduğumu biliyor musun" zihniyetinin hiçbir zaman bitmeyeceğine bir kez daha emin olup, sahnedeki sanatçıdan ve çevreden utanıp "Kapatabilir miyiz artık bu konuyu" diye iki hanımı masadan yollayıp oturuyoruz yerimize. Gecenin geri kalanında kaldığımız yerden eğlenceye dahil olmaya çalışıp, Naz Hanım'ın kuzenini bir kere daha kızdırmamak için de elimizden geleni yapıyoruz.




Assolist iREM




Aslında assolistlik terimi Seren Serengil, Gülben Ergen, Petek Dinçöz gibi isimlere de verildikten sonra bir anlam kaybına uğradı mı uğradı. Fakat ilk kez yeni nesil sanatçılarımızdan birine bu kalıbın yakıştığını görüyorum. Yeniden Gazino Geceleri'nde önceki sene Emel Sayın'ın eşlik ettiği Selami Şahin'in yeni partnerinin İrem Derici olduğunu duyunca ne alaka dedim mi dedim! Ama olayı yerinde incelemek üzere sahne önündeki yerimi de aldım mı aldım! Ne alaka dememin en büyük nedeni İrem'in pop şarkıları söylüyor olmasıydı tabi. Ama bir gittim İrem söylüyor! Cayır cayır söylüyor, içli içli söylüyor, notaların üzerine basa basa, o şarkılar öyle söylenmez böyle söylenir dercesine söylüyor! Biz alışkın değiliz böylesine tabi. Son dönemde popüler olan isimlerden gördüğümüz kadarıyla İki playback, 3 kötü dansçı, ondan bundan arak repertuar derken böylesini izlemeyeli baya uzun süre olmuş. Kadın bir de komik! Şarkı aralarında peşimizi bırakmıyor, güldürüyor. Kendisine ayrılan sürenin hakkını veriyor. Gazino sahnesinde olduğu için fazla azıtmadığını, kendi sahnesi olsa darmadağın edeceğini düşündüğüm genç yıldıza bakıp İyi ki İrem Derici gelmiş diyorum.




Oh be Afitap




Sıla'nın yeni videosu yayınlandı denince hemen interneti karıştırıyorum. Yeni şarkısını merak edeceğimiz bir elin parmağını geçmeyecek kadar az şarkıcıya sahip olduğumuz için ayrı bir heyecan veriyor Sıla. Artık "Sıla tarzı" diyebileceğimiz vurmalı introlu şarkısı Afitap başlıyor. O da ne, Sıla yere uzanmış, harika bir bacak dekoltesi de ona eşlik ediyor. Harika vücudunu bizimle paylaşmak için çok da gönüllü olmayan Sıla bu sefer bir cömert bir cömert. Ben klibe girene kadar Sıla ile ilgilenmeyi seçtim açıkçası. Yeni şarkıları albüm ile birlikte değerlendirmek için de sabırsızlıkla bekliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR