Hayatın giderek zorlaşan taraflarını görmezden gelebilmek için spor yapmak şart. Üzerinizden geçen hafta sonu eğlencelerini, bilgisayar başında geçirilen saatlerin yaptığı boyun ağrısını başka türlü üzerinizden atabilmek zor. Ben çok fazla spor salonu adamı olmadığım için yıllardır hangi olaya dahil olacağımı bilemiyordum aslında. Yaklaşık 2 sene önce Sting ile yaptığım röportajda 50 yaşını deviren şarkıcıya hayran hayran bakıp sırrını sormuştum. O da bana dönüşümlü olarak yoga ve pilates yaptığından bahsetmiş, "Hayatımdaki en büyük pişmanlığım 30'larımın sonunda bu spora başlamış olmam, keşke daha önce girişseydim" diyerek aydınlatıcı bir itirafta bulunmuştu. Bu konuşmalardan sonra birkaç yoga dersi deneyimim oldu açıkçası. Genelde kadın olan hocalarımın sahte bir çocuk psikoloğu sesiyle yaptığı derslere bir türlü ısınamadım. "Şimdi kalbinizden gelen rüzgarııı şakaklarınızda hissedin ve yavaaaşçaa uyumayı hayal ediiin" cümlelerini duyunca gelen gülme hissini hiçbir zaman engelleyemedim. İlerleyen zamanla artan bel ağrılarımdan kurtulmak için arkadaşımın tavsiyesiyle Koray Yağmur ile tanıştım. 14 yıldır sporcu ve spor eğitmeni olarak çalışan Yağmur, Türkiye'nin en fazla master'lığı bulunan uluslararası antrenörü unvanını elinde tutuyormuş. Bel ağrılarım artınca korka korka ona gitmeye başladım. Şu an Future X Group çatısı altında bulunan 5 firmanın yöneticiliğini sürdüren Yağmur, kurucusu olduğu 21 Way Pilates stüdyolarında vücudunuza göre eğitimler veriyor. Sadece pilates üzerine gitmiyor, vücudunuza iyi gelecek her şeyi planlıyor. Askeri eğitim alır gibi yerlerde de süründürüyor, yorgun gününüze masaj etkisi verecek şekilde esneme hareketleri de yaptırıyor. Ezbere değil de motivasyon verecek şekilde hareket ettiği için diğer hocalardan ayrılıyor bence. Spora yeni bir boyut gelmesine herkesin ihtiyacı vardı.




Mutlu tarifler




Bugün köşeyi sağlıklı şeylere ayırmanın keyfini yaşayabilmek için yayınıma fit tarifler içeren bir yemek kitabıyla devam edeyim. Spor hocası Murat Bür bu sefer mutfağa girip Mutlu Tarifler adında bir kitap çıkartmış. Kendi adıma söylemem gerekirse, erkeklerin de kolayca başarabileceği, hafif kahvaltı tarifleri vermiş Murat Bür. Spor sonrası sürekli yumurta yemek zorunda kalanlar için omlet tarifleri bir harika. Sıcak yulaf ve smoothie tariflerinden de etkilendim.




Olan - Biten




Dedikoduseverlerin gözü aydın, Gülşen ve Ozan Çolakoğlu nişanlanmış. Artık onların hakkında da çirkin dedikodular uydurabilirsiniz! İlkini ben başlatayım, Tarkan "Ya benim albümüm, ya Gülşen'le evlilik" dediği için bu tören bu kadar uzamış. Tatmin etti mi?




Madonna'ya hayır diyen ilk erkek ödülünü oğlu Rocco'ya vereceğimiz hiç aklıma gelmezdi. Rebel Heart turnesinin son konserinde Rocco'nun Londra'da babası Guy Ritchie ile yaşayacağını açıklayan Madonna, ilk kez bir erkeğe karşı yenilgiye uğradı galiba.




Çağla Şıkel ve Emre Altuğ'un oğullarının doğum günü için bir araya gelme haberlerine baktım da, yaptıkları doğal bir hareket olduğu için çok ilgimi çekmedi aslında. O kadar anormal şeylerle karşılaşırken bu normal hareket beni kesmedi. Aslında çocuklarının doğum günü için bir araya gelmeyen çiftlerin haberi yapılmalı, ibret için!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR