Bir uçak dolusu ünlü hafta sonu Erzurum'a çıkartma yaptı. Palandöken'in eteklerinde cuma günü başlayan Elle dergisinin organizasyonu sayesinde dizi oyuncuları, modeller, televizyon yüzleri ve hatırı sayılır reklam verenler hem birlikte tatil yaptı. Bir takım kayak pistlerinin tozunu attırdı, bir kesim de dans pistlerinin. Erzurum'a geldik alışveriş yapmadan dönmemiz uygun olmaz diyenler meşhur Erzurum Çarşısı'na inip kendilerine Oltu taşlı yüzük aldı. Gezinin en enerjik ismi kesinlikle Ahmet Hotiç'ti. Beslenme stilini değiştirip yeni bir hayata başlayan Hotiç "68 yaşındayım ve hayatımın en güzel yıllarını son iki senede yaşadım" derken fazlasıyla samimi ve umut vericiydi. Pınar Altuğ - Yağmur Atacan ve Aslı Tandoğan - Cahit Tan çiftleri kayak arkadaşlığı da yaparken, Arzu Kaprol ve Sinem Güven partilerle çok ilgilenmeyip daha çok çocuklarıyla vakit geçirdiler. Kayak konusunda sabah akşam pistten ayrılmayan bir diğer çift Ece Vahapoğlu ve Cihan Alpay son derece sportifti. Dönemin gözde oyuncusu Efecan Şenolsun ve kendisi gibi oyuncu kardeşi Melisa Şenolsun, Uğur Kural, Mehmet Ozan Dolunay, ve Nil Keser genç takım olarak Elle Weekend'in enerjik tarafındaydılar. Show TV'deki yayını nedeniyle aramıza bir gün geç katılan Julide Ateş, eşi Emre İskeçeli ile cumartesi günü Erzurum'a geldi. Yeni kitabı İyilik Sende'yi arkadaşlarına imzalayan Ayşe Tolga, hemen herkese beslenme ve yaşam konusunda tavsiyelerde bulunarak grubun gurusuydu neredeyse. 3 gün boyunca birbirinden ayrılmayan takımlar eve gittiklerinde bir özlem içine girmiştir eminim.

Uludağ mı Palandöken mi?

ELLE Weekend'in yapıldığı otel Sway, Erzurum'daki 5 kayak otelinde biri. Ben kayaktan çok anlamam ama havaalanından en fazla 20 dakika içinde ulaşılabilir bir yerde olması işin artı tarafı. Uludağ'a çıkarken virajlı yollarla uğraşmak gibi dertlerin burada olmaması Erzurum'u çekici hale getirmiş. Yakın zamanda yenilenen otelin verandasında kurulan Apres Ski Bar'ı ailenin genç oğulları Berke Dikmen'in kendisi tasarlamış. Sway With me şarkısına bayılan aile, ilk önce yatlarına daha sonra da otellerine bu isimi vermişler. Ailenin hedefi yaz tatili için de girişimlerde bulunmak. Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan hem kar sporlarının hastası oldukları için hem de Berke Dikmen ile yakın arkadaş oldukları için sık sık Erzurum'a kaçmaya çalışıyormuş.

İstanbul hayali

16 yaşında liseli bir Erzurum'lu ile aramızda geçen bir konuşmada "Benim için hiçbir şey yok bu şehirde" diye bir söz döküldü delikanlının ağzından. Kışın haftasonları kayak merkezinde çalışan genç, yaz mevsimine gelindiğinde şehirde bir şey yapamamaktan yakınıyordu. Tek hayalinin Istanbul'a gelmek olduğunu söyledi, gerisi yok.İstanbul'a gelince her şeyin düzeleceğini, geleceğinin kurtulacağını sanan gençlere yol gösterici bir mecranın olması gerekiyor galiba. Okulların bu iş için olduğunu ama tabi ki yetersiz kaldıklarını göz ardı etmemek lazım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR