Önceki gün yazdığım kürk giymenin günümüz şartlarında kıro bir kavram haline gelmesi hakkındaki yazımdan sonra her gün e-posta almaya devam ediyorum. "Kürk giyenleri rahat bırakın" başlıklı postaların geneli çok sinirli! Belli ki kürklerine karışılması bazı kadınlarımızı bir hayli rahatsız etmiş. "Üzerinizde ceset taşımayın" sözüme karşılık üste çıkmak için yapılan açıklamaların geneli "Ama o hayvanlar kürk yapılmak üzere çiftliklerde özel olarak büyütülüyor, doğal yaşamlarından koparılmıyor ki!" Tanrım, bu açıklama bile kanını donduruyor insanın. Öldürülmek üzere yetiştirilen hayvanlar kabulümüz yani. Zaten o hayvanların kaderi siz arkadaşlarınıza hava atabilin diye şekillenmiş, bu dünyada başka amaçları yok! Bir kesim de deri kullanımına sarmış. "O zaman ‘Cadillac kullanmayın' diye yazın, çünkü o arabaların koltukları ceylan derisinden yapılıyor" diyenler de var. Sonuçta bir kürk parası ile Cadillac imkansızlığını aynı kefeye koyan birilerine "İkisi aynı şey değil ki" diye başlayan bir cevap verecektim ama üşendim. Zenginin parası züğürdün çenesini yorar diye boşa söylememişler sonuçta.




Sevgililer Günü sıkıntısı




Yılbaşı kutlamalarını atlattık, önümüzdeki düzlükte Sevgililer Günü kapışması var. Yeni yılda olmayan hareket Sevgililer Günü için yaratılmaya çalışılıyor sanki. Altı üstü sevgiliyle yenecek bir yemek ne kadar abartıldı Allah aşkına. Ülkemizin bu özel günü keşfetmesi biraz geç olunca ister istemez kutlama kafası konusunda da geç kalınıyor. Sevgililer Günü event'lerin birbiri ardına sunan firmaların bugünden kar sağlama çabalarını anlıyorum. Ama bu kadar fazla seçenek durumun değerini ucuzlatıyor sanki. Birçok gelişmiş toplumda klişe olarak kabul edilen Sevgililer Günü abartılacak bir tören haline gelmemeli. Özellikle her sene başkalarıyla kutlayanlar için söylemek gerekirse, bu kadar abartı biraz ayıp olmuyor mu?




Gizemlerin sanatı




Türkiye yetenek konusunda kısır bir ülke, konu kabul edilmiştir sanırım. Bu yüzden genç bir yetenek ortaya çıkınca acayip heyecanlanıyor insan. Genç ressam Huo RF'nin Galata'daki Karl Gallery'de açtığı "Mümkün" isimli sergisini gezerken bu heyecan vardı üzerimde. 4 yıldır Taner Ceylan'ın asistanlığını yapan Huo RF, tuval üzerine yağlı boya çalışmalarını bakır levhalarla birlikte sunarak ortaya sağlam işler çıkarmış. Eserleri kendiniz gidip değerlendirebilirsiniz. Sanat dünyası için yepyeni bir solukla tanışmak iyi gelecek.




Sultanahmet turistliği




Sultanahmet'in sadece yabancı arkadaşlarım İstanbul'a geldiği zaman gidilebilecek bir semt olarak hafızamda yer almasının sebebi sanırım trafik korkumdan. Gece Sultanahmet'te bir şeyler yiyelim diye teklif getiren herkese karşı çıktım. Fakat sadece raylı sistemleri kullanarak 15 dakika içinde rahatça gittiğim Sultanahmet bana keyifli bir gece yaşattı. Yemek için Four Season Hotel'in restoranı seçilip, Akdeniz mutfağından Türk mutfağına dönen lezzetlerini tattık. Asma yaprağına sarılmış enginar ile açılışı yapıp bayıldım. Baş aşçı Savaş Aydemir'in şaşlık kebabı insanları buraya çeken başlıca nedenmiş ama ben denemedim. Vejetaryen mutfağı beni oldukça tatmin eden restoranın Türk esintili tatlıları da ayrı güzel.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR