Çarşamba akşamı yapılan GQ Men of The Year ödül törenini izlerken Türkiye'de ödül töreni gerektiği şekilde yapılabilir galiba diye bir umut beliriverdi içimde. Az ve öz konuşulan, seri ilerleyen, konuklarıyla sürekli sahneyi bombalayarak bir sonraki ismi merak etmemizi sağlayan harika bir geceydi. Ekip işe sağlam girmiş, o konuya sözüm yok ama gecenin katalizörü kesinlikle Meryem Uzerli oldu. Tören gecesinden bir gün önce gelip oteldeki odasından çıkarılmadan herkeslerden saklanan Uzerli, ödül gecesine nasıl enerji verilir, sahnede nasıl rahat olunur, izleyicileri sıkmadan hem gerekeni yapıp hem de şovu geliştiren bir konuşma nasıl gerçekleştirilir başlıkları altında bir ders verdi o gece. Ben şahsen o sahneden hiç inmesin, bütün geceyi yönetsin isterdim. Aslında sahneye yöneltilen alkışlardan çıkarttığım kadarıyla salonda olan herkes bunu isterdi. Bu arada Meryem Uzerli'nin elinden ödülünü alan Halit Ergenç konuşmasında "Ben aslında şarkıcı olmak isterdim" deyince aklıma geldi. Ajda Pekkan'ın eski vokalisti olan Halit Ergenç'e neden cool bir albüm hazırlanmaz ki?




SIRA DIŞI GQ ERKEKLERİ


Gecede ödül alan isimlerin yüksek derecesi nefes keserken, GQ Yayın Yönetmeni Okan Can Yantır ödül vermek için çıktığı sahnede "Ben küçükken Örümcek Adam olmak isterdim" diyerek akışı başka bir yöne çekti ve yılın sıra dışı başarısı ödülü için Yıldıray Çınar'ı sahneye davet etti. İsim olarak kafanızda bir şey canlanmadıysa hemen sıra dışı başarısının nedenini açıklayayım; kendisi biz erkeklerin bayılarak takip ettiği DC Comics'te çizimler yapıyor. Olayı daha da açmak gerekirse Iron Man'i çizdiğini söyleyebilirim. Ödül töreninden sonraki parti zamanı Yıldıray Bey'i bulup erkek dünyası için büyük şeref olarak kabul edilecek işi için bizzat tebrik etmek ve Iron Man'de neler olacağının dedikodusunu almak istedim ama kalabalıktan bulamadım. Ozan Çolakoğlu'nun konuşması sırasında Tarkan'a teşekkür etmesi beni bile duygulandırınca efsane müzik adamını bir köşede yakalayıp Tarkan'ın albümünü sordum ki, Londra'daki yeni evde çalışmalar başlamış bile. Tarkan, Gülşen ve kendi albümü için İngiltere'de çalışan Çolakoğlu'nun fit vücudu da gözden kaçmış değil.




'Bizımlasın Ivana!'


Bu haftanın güldüren haberi Ivana Sert ve dekoltelerini kapatamadı diye misketlerini bırakıp terki diyar eden Sinan Akıman'ın demecinde saklıydı. Günümüz Türk erkeğinin namus ve eski kafa timsali olarak betimleyebileceğimiz Sinan Bey, "Ivana'ya kılık kıyafetine çeki düzen ver dedim ama beni dinlemedi" diyerek aralarına dekoltenin girdiğini açık seçik beyan etti. Gazetelerde çıkan "Kocası istedi dekolteyi bıraktı" ya da "Sevgilisi için mini etekten vazgeçti" haberlerine kendini biraz fazla kaptırmış olsa gerek, benim de böyle bir haberim olmalı diye yola çıkmış Sinan Akıman. Tek farkı karşısında alışıldığı gibi kabullenici, ne isterse yapmaya razı bir kadın olmayışı. Genelde Türk hanımları isteğin saçmalığına bakmadan sevgililerinin direktifleriyle hareket etmeye bayılır. Ama Ivana, "Her kuşun eti yenmez" dercesine sert bir çizgi çekivermiş Sinan Bey'in üzerine. "Bizimlasın Ivana", umarım bu hareketin birçok adama dersini vermiştir.




Sırtta moda


Perşembe akşamı Karaköy Naif'te Niyazi Erdoğan'ın verdiği yemeğe davetliydik. Aslında verdiği yemek yerine yaptığı yemek demeliyim belki de, çünkü ünlü tasarımcı mutfağa geçip bize elleriyle pide yaptı. Hatta ortada dönen lahmacunları "Ben vejetaryenim bunun peynirlisi yok muydu" diye reddetme görgüsüzlüğüme bile ses çıkarmadan peynirlilerini üretti. Kendisi o gece tasarımcılığının yanına pideciliği de ekleyerek yeni bir level açtı hafızamızda. Davete gelenlerin sırtındaki çantalar ise hemen dikkat çekti. İnternetten bywonderland.com üzerinden satışı yapılan Niyazi Erdoğan imzalı Niyo çantalar, fazlasıyla popüler olmaya başladı bu ara. Suya dayanıklı kumaşları ve sevimli desenleriyle oyuna giren Niyo'lar, yakın bir zaman içinde tabletler için özel bir koleksiyona da kavuşacakmış. Sırt çantası fazla çocuk işi değil mi diye düşünmeyin, yurtdışında takım elbiseli adamların bile üzerinde görünce ilkokuldaki aşkım sırt çantalarına hızlı bir dönüş yaptım, çok da mutluyum. Elde çanta taşıma hikayesi fena halde out!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR