SADECE kadınlar arasında dönen yeni bir tür görgüsüzlük dönemi başladı; Instagram'a tektaş koymak! Hani altına evlenme teklifi aldığını yazıp mutluluğunu paylaşanlara bir lafım yok. İlk heyecan insana her şeyi yaptırır, gazeteye ilan bile verebilirsiniz. Hem evliliğe yükselmek, hem hayallerini kurduğun tektaşı parmağına geçirmek kafa karıştırır, tahmin ederim. Ama resmen hipodromda at yarıştırır gibi ojelerini gösterme ayağına tektaşını sergileyenler, elindeki kadehi yüzüğü ortaya çıkaracak şekilde tutmalar filan derken Instagram tektaş görgüsüzlüğünün sağanak yağmuru altında kaldı. Hani bu zamana kadar tasarım çantalar, ayakkabılar, pahalı kuaför manzaraları fotoğraflarıyla yarışıldı ama yetmedi. O tektaş eninde sonunda elde edilmişti ve onunla hava atılacaktı! Birbirimize göstermeye, ballandıra ballandıra anlatmaya pek meraklıyız ama tektaşın nispeten aşka dayalı bir kutsallığı yok muydu yahu? Hani büyüklüğü küçüklüğü değil de temsil ettiği aşk önemliydi? Ama görülüyor ki tektaşın en önemli tarafı arkadaşlara atılan havaymış hava!




Tuhaflıklar coğrafyası




TUHAF bir ülkeyiz, onu kabul ediyoruz sanırım. İş cinayetleri işleniyor adına takdiri ilahi deniyor, kadınlar öldürülüyor namus cinayeti deniyor, böyle körler sağırlar birbirini ağırlar bir şekilde devam ediyoruz. Ama genel anlamda bir algımız vardır ki; çocuk severiz, onlara kıyamayız. Valla artık çocuk bile görmüyor galiba kimsenin gözü. Antalya'da engelli ilkokul öğrencimiz Selen, durumundan ötürü en ön sıraya oturtuldu diye velilerin tepkisini çekmiş. Minik Selen'e sahip çıkacaklarına çocuklarını okula göndermeme kararı alıp, kızcağızı sınıfta tek başına bırakmışlar. Bu hayat şartları milletin akli dengesini bozdu bence. Peynir ekmek yerine beynimizi yiyoruz galiba yavaştan.




Uzaylılar beklemede




HER gün daha fantastik olayların geçtiği bir ülkede yaşadığımız için pek ilginizi çekmemiş olabilir ama geçtiğimiz hafta esrarı hâlâ çözülemeyen ‘51. Bölge'de görev yapmış ünlü bilim adamı Boyd Bushman dünyayı ziyaret eden uzaylıların fotoğraflarını yayınladı. Olayın üstüne Sirius UFO ve Uzay Bilimleri Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan bu açıklamaları destekledi. İkisinin iddiaları da 51. Bölge'deki Amerikan Üssü'nde 18 tane uzaylının tutulduğu. Koca evrende yalnız olduğumuzu düşünmek başlı başına saçmalık olsa da uzaylılar hakkındaki gelişmeleri merak etmiyor değilim. Artık eskisi gibi uzaylılara inananların deli kabul edilmediği bir çağa giriyoruz. Durumu kesinlikle reddedenler ise bu araştırmalara göz gezdirse fena olmaz. Bir gece ansızın geliverirlerse küçük dilinizi yutmamak için birkaç bilgi sahibi olabilirsiniz pekala.




Jet hızlı yavaş internet




YOUTUBE bütün videolarındaki kaliteyi arttırmak için görüntülerde saniye başına kare sayısını 60'a çıkardı. Buna göre videoları 720p veya 1080p HD çözünürlüğüyle izleyebilecek dünya insanları. Peki, benim gibi evinde, hızlı olduğunu iddia eden ama yavaş ötesi TTNET kullananlar ne yapacak merak ediyorum. Bırakın 720p'yi 480p kalitesinde bile filmi izlerken takılma yaşamamak mümkün değil. Ben değiştirmek istiyor, diğer markaları kullanan arkadaşlarıma soruyorum, internetinden memnun olan bir kişi yok çevremde. Reklamlar ışık hızından bahsetse de evlerde Türk işi internete devam. Galiba filmlerin yüklenmesini beklerken söylendiğimiz iyi olmadı, çünkü öyle gösteriyor ki artık YouTube'ta klip izlerken bile bekleyeceğiz. Çağın gerektirdiği teknolojinin ne kadar gerisindeyiz onu merak ediyorum doğrusu.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR