Nilgün Belgün, Afrika kökenli İspanyol sanatçı Buika hayranıdır. Buika’nın İstanbul Klarnet Festivali kapsamında Harbiye Açıkhava’da konser vereceğini öğrenince erkenden konser alanına gitmiş. Buika’yı Türkiye’ye getiren Pasion Turca’nın ortağı Sinan Ufuk Nergis, Belgün’ün hayranlığını öğrenince almış, kulise götürmüş. Yarım saatten fazla sohbet etmişler, fotoğraf çektirmişler ve Belgün rüyada gibi çıkmış kulisten.




O BRAD BURAYA GELECEK!




Konser başlamış. Buika, Belgün’ün önüne gelip “Kardeşim Nilgün burada” diyerek övgü dolu sözler sarf edip, 6 bin kişiye Belgün’ü alkışlatmasın mı… Bundan sonrasını Nilgün Belgün anlatıyor:


"40 yıl düşünsem, hayranı olduğum Buika’nın bana sahneden ‘Kardeşim Nilgün’ diyeceği aklıma gelir miydi! Şunu anladım ki bu hayattan umut kesilmez. Bugün Buika sahneden ‘Sister Nilgün’ diyorsa bir gün Brad Pitt de “My love Nilgün” diyebilir."




****




Ölmeden önce yaptım




Herhangi bir yeri görmek ya da bir eylemi gerçekleştirmek için ‘ölmeden önce’ denildiğinde bilinçaltım ister istemez erteleme fonksiyonunu çalıştırıyor.


Oysa ne zaman öleceğimizi bilmiyor, çok vaktimiz var gibi yaşıyoruz.


Atlas Dergisi, hem dünyanın hem de Türkiye’nin ‘ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler’ listesinde yer alan Küre Dağları’na doğa yürüyüşü gerçekleştireceğini açıklayınca ‘ölmeden önce’ gidip göreyim dedim.


İyi ki gördüm…




KORUMA ALTINA ALINAN İLK TARİHİ YOL




Milli Mücadele yıllarında İnebolu’dan Ankara’ya oradan da tüm Anadolu’ya taşınan cephaneliğin geçtiği ‘İstiklal Yolu’ Türkiye’nin koruma altına alınmış ilk tarihi yolu.




Adını dağından alan Küre İçesi'nin duvarları ise Belediye Başkanı Kamil Aydınlı’nın çabasıyla ve DYO’nun katkısıyla Mimar Sinan Üniversitesi akademisyenleri tarafından tarihi yolun öyküsünü anlatan resimlerle süslenmiş. Ayrıca ilçe meydanındaki tüm evler ve yollar restore edilmiş. Ortaya masal gibi bir ilçe çıkmış…






Eğer bir maniniz yoksa, siz de ‘ölmeden önce’ hem bu tarihi ilçeyi görün hem de ‘İstiklal Yolu’nda yürüyüş yapın.


Eminim müthiş keyif alacaksınız.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR