Rotası Çeşme-Sakız Adası olan Arkas Aegean Link Regatta, 51 yelkenli ve 500’e yakın yelkenciyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Sakız’a çıkartma yaptı.

Yarışın amaçları arasında yelkencileri ödüllendirmenin yanı sıra, yerli ve yabancı yelkencileri bir araya getirmek, 30 Ağustos’u kutlamak, komşu ülkemizle ilişkileri kuvvetlendirmek de var. Ancak en önemlisi, sadece yaz aylarında eğlence turizminin gözdesi olan, restoranları, otelleri, beachleri ve meşhur Alaçatı’sı ile konuşulan Çeşme’yi yılın 12 ayı yelkencilerin cazibe merkezi haline getirmek.

Daha önceleri Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü tarafından düzenlenen, son iki yıldır da ‘Rüzgar ve Deniz sizi çağırıyor’ sloganı ve Arkas Aegean Link Regatta adıyla gerçekleşen yarışın katılımcı sayısı her geçen yıl artıyor.

Çeşme Marina’nın destekçisi olduğu 4 günlük yarışın mimarı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas yarattıkları etkiden çok memnun. Kendisi de yelkenci olan ve hatta Arkas-M.A.T. Sailing Team ile yarışlara katılan Bernard Bey’in tüm derdi sporcu bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak. Bir gün dünya takımlarından birine transfer edilebilecek yelkenci yetiştirmeyi hedefleyen Arkas kurduğu spor okulunda yelken dışında voleybol, basketbol, tenis gibi sporun farklı dallarında da eğitim veriyor.

SAKIZ BİZİ DÖRT GÖZLE BEKLEDİ

Ekonomik kriz içinde bulunan Yunanistan’ın Sakız Adası bu organizasyonu yıl boyunca dört gözle bekledi. 500 yelkencinin kalması, yemesi, içmesi, alışverişi derken, ada bir hayli canlandı.

Oralarda zaten kriz var ama bizde de işlerin yolunda gitmemesi yaz turizmi hayli etkilemiş. ‘Yunan adaları Çeşme’den Bodrum’dan ucuz’ diye yazları soluğu buralarda alanların çoğu elini ayağını çekmiş. Bu yıl adalara gelen Türk turist oranında yüzde 40 düşüş yaşanmış.


Sakız Adası’nın başka dertleri de var. Geçimini adanın güneyindeki sakız ağaçlarından sağlayan, reçelden cilt kremine kadar her türlü fırsatı değerlendiren Sakız Adası’nda geçen ay yağan şiddetli yağmur ürünlerin yüzde 90’ına zarar vermiş.

Bir büyük ağacın en fazla 120 gram sakız verdiğini ve sakızın kilosunun 100 Euro’dan ihraç edildiğini söyleyen sakız üreticileri, yaşanan felaketten sonra bu yıl sakızın kilosunun da hayli zamlanacağını altını çiziyor.

Millet alkışlarken o acı çekiyor

Çok konuşulan Bodrum Antik Tiyatro konseri öncesi Jolly Joker Çeşme sahnesindeydi Yıldız Tilbe. Eylül başında tatilciler bir bir dönmeye başlamışken Tilbe’nin konseri öncesi kapıda üç tur kuyruk dönüyordu.

Sahnede ‘deli deli’ danslarıyla izleyenleri mest eden Tilbe bir ara tabureye oturdu ve eline aldığı makasla pantolonunun paçalarını kesti. İçeride alkış kıyamet çünkü Tilbe’nin bu kendine has bu sıra dışı tavırları izleyiciyi iyice gaza getiriyor.

Ancak durum hiç de dışarıdan göründüğü gibi değil.


Yani izleyici çılgınca alkışlayıp Tilbe’nin bu çılgın halleriyle eğlenirken aslında Tilbe sahnede acılar içinde kıvranıyor.


Egzama hastalığından mustarip olan sanatçı sahnede dans ettikçe kıyafeti derisine değiyor ve canı yanıyor. O da kıyafetinin derisiyle temas eden bölgelerini keserek acısını hafifletmeye çalışıyor.


Yani ortada tezahürat yapıp tempo tutulacak bir eğlence filan değil, can yakan bir sağlık sorunu var.

Bengü’nün şoku

29 Ağustos’ta Selim Selimoğlu ile evlenen Bengü düğünün ertesi sabahı gözlerini açtığında hayatının en büyük şoklarından birini yaşamış.


Kına gecesi için tüm alışverişi kendisi yapan, düğününde kimin nerede oturacağından tutun da mönüye kadar her detayla bire bir ilgilenen Bengü tüm bu telaş içinde gelin çiçeğini havayı atmayı unutmuş.

Sabah uyandığında odasında gelin çiçeğini gören ve durumu o an fark eden Bengü, düğününe davet ettiği bekar arkadaşlarını arayarak "Kusura bakmayın ne olur, telaştan unuttum" diyormuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR