Geömiş yıllarda ülkemize gelen yabancı starlardan star beğenirken, şimdi kimse Türkiye'ye gelmek istemiyor. Sebebi belli, yabancı sigorta şirketlerinin red zone listesindeyiz. Yani bizi en riskli bölge olarak tanımlıyor ve ülkemize gelecek sanatçıları, ekipmanlarını sigorta kapsamına almıyorlar. Buna rağmen organizasyon şirketleri yurtdışında her yerde Türkiye'nin güvenli olduğunu anlatabilmek için çırpınıyor. 27 yıldır 20'den fazla ülkede 3600 kez sahneye çıkan, Grammy adaylığı bulunan Blue Man Group da işte bu zorlu süreçte Avrupa turnesi kapsamında Zorlu ve BKM işbirliğiyle Türkiye'ye gelmeye ikna edildi.

ÖNDE OTURACAKSANIZ DİKKAT!

3 kişilik şov grubu, 4 kişilik müzik ekibi ve 30 kişilik teknik ekibiyle 13 Şubat-4 Mart tarihleri arasında Zorlu PSM Ana Tiyatro'da gösteri yapacak olan grubu izlemek için öncesinde bir grup gazeteci İngiltere'nin Birmingham şehrine gittik.


Blue Man Group hemen her akşam farklı performansla izleyicinin karşısına çıktığı için "Şunları izledik, İstanbul'da da şunlar şunlar olacak" diyemem. Tek bildiğim, ben sizin yerinizde olsam yerimi önlerden alırdım çünkü interaktif şova dahil olabilmenin en önemli kuralı bu. Ha bir de mutlaka kurutemizlemeye uygun kıyafetlerle gidin şova. Oradan mavi, sarı ya da yeşil çıkabilirsiniz çünkü...




Şovda neler oluyor?




Sanat, müzik, komedi ve teknolojiyi birleştiren sıradışı bir gösteri.

Hangi dilde sahneleniyor?

Sahnede diyalog olmadığı için sesi de yok. Müzik, hareket ve renklerle ileşitim kuruluyor.

Süresi ne kadar?

Ara verilmeden 90 dakika.

-Splash zone dedikleri nedir?

Sahneye en yakın alan. Bu alandan bilet alan seyirciye plastik yağmurluk dağıtılıyor çünkü şovda kullanılan boyaların seyirciye sıçraması ve hatta çantasının içinden çıkması da muhtemel.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR