YAS evinde eğlence olmaz diyoruz da, insanların işlerini yapmadan nasıl para kazanabileceklerini, hayatlarını nasıl sürdürebileceklerini hesaba katmıyoruz. Birkaç yıldır çok büyük acılar yaşadık. "Hesabı sorulacak" denildi, o denildi, bu denildi, günün sonunda sadece konserler ve etkinlikler iptal edildi... Önceki gün bir menajer arkadaşımla konuştum, isyan ediyordu. Zaten birkaç yıldır ayda ortalama bir iş yapabildiklerini, ardından 10 işin iptal edildiğini söyledi.

‘BİZE GÖKTEN PARA MI YAĞIYOR?'

"Yeni yıl konserimiz de dahil olmak üzere şubat sonuna kadar planlanan her işimiz iptal oldu. Menajerden müzisyene, rodisinden şoförüne herkes işsiz! Evimizin kirasını, çocuğumuzun okul taksidini, borçlarımızı neyle ödeyeceğiz, biri bana söylesin? Eğlence ya da sanat tarafında iş yapıyoruz diye bize gökten balyayla para yağdıran mı var da sadece bizim işlerimiz iptal ediliyor? Biz de bu vatanın evladıyız, aynı acıyı biz de yüreğimizde hissediyoruz. Bir doktor ya da bankacı ‘Ben bugün işe gitmeyip yas tutacağım' diyor mu? Herkes işine gücüne devam ediyor, olan bize oluyor. Cebimde beş kuruşum kalmadı, önümde dağ gibi borç birikti."

YARALI KALP NASIL İYİLEŞECEK?

Arkadaşımın cümlelerini noktasına virgülüne dokunmadan ilettim size. Özellikle pop müzik yapanlar için acilen bir formül bulunmalı. Evet, ülkemizin dört bir yanından gelen şehit haberinin ardından biz de haydi eller havaya yapalım demiyoruz ama en azından yavaşlatılmış bir programla normal akışı sürdürelim. Hem sanattan, müzikten başka ne iyi gelir ki insanın yaralı kalbine...

ESKİ SEVGİLİLERİN CENNETİ

DÜNYA starlarının eski sevgililerinin en büyük ekmek kapısı Türkler ve Türkiye oldu. Sinan Akçıl ikizi kadar benzediği Justin Bieber'ın eski sevgilisi Alexandra Rodrigez'i klibinde oynatmış ve sonra da birkaç fotoğrafla, tatlı bir aşk reklamı yapmıştı. Verdiği paraya değdi yani. Şimdi de Yalın, Leonardo Di Caprio'nun eski sevgilisi Nicole Meyer'ı oynatmış ‘Sesinde Aşk Var' adlı şarkısının klibinde. Türkiye'ye başka bir firmanın katolog çekimi için gelen genç modeli klibinde oynatan Yalın'ın Akçıl'dan farkı, o, bunun haber olmasını istemiyor.

Maymunun zeka testi gibi albüm ismi

BU yılın son albümünü Sezen Aksu'dan beklerken, Nilüfer'den geldi. Nilüfer 90'lı yılların kaliteli hitlerini seslendirdiği yeni albümüne ‘Yeniden Yeni Yine' adını vermiş. Bu album ismini mümkün değil ezberleyemem, şimdi yazarken bile üç kez kontrol ettim sıralama doğru mu diye.... 1992 yılında çıkardığı ‘Yine Yeni Yeniden'i bile ancak doğru söylemeyi öğrenmişken... Albüme isim mi maymuna zeka testi mi anlamadım!

NİLÜFER'İN YORUM FARKI

‘Yazık' olabilirmiş albümün adı, ‘Ellerimde Çiçekler' olabilirmiş, sonra ‘Sevdam Ağlıyor' olabilirmiş, ‘Unut' olabilirmiş... Çünkü bir döneme damgasını vuran bu şarkılar Volga Tamöz'ün düzenlemeleri ve Nilüfer'in ciğerdelen eşsiz yorumuyla albümde yerini almış. Tamöz'ün müzik prodüktörlüğünü de üstlendiği ‘Nilüfer'in son albümü benim gibi 90'ları çok seven birine tam anlamıyla yeni yıl hediyesi oldu...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR